top of page

TAKK!!

Fanafruen ønsker alle et riktig godt nytt år!


Tusen takk til alle som har fulgt meg dette første året! Takk for alle flotte tilbakemeldinger/kommentarer, likes og delinger av innlegg, takk til dere som har benyttet mine tjenester, enten dere har booket meg til ulike arrangement eller handlet mine varer nå før jul! Høsten og førjulstiden var svært travel, men supergøy - takket være alle dere!! Tusen takk!!


Nå har jeg hatt en velfortjent, (synes jeg selv), pause fra Fanafruen og sosiale medier. Det har likevel vært masse fokus på god mat og drikke, hyggelig samvær med alle de som betyr aller mest for meg, nemlig familien min og gode venner! Det har vært mange og lange besøk!

Men med årene har det også blitt viktig for meg å finne de små "oasene" som gjør at skuldrene senkes og batteriene lades.


2. søndag i advent lånte vi favoritt femåringen med på grillings i skogen. Vi stekte pølser og laget verdens beste pinnebrød, varm sjokolade og marshmallows fulgte med, og vi glemte førjuls stresset for en stakket stund. Balsam for sjelen! Og kan egentlig anbefales hele året!

OPPSKRIFT PINNEBRØD

4 dl hvetemel

1⁄2 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss soyaolje

11⁄2 dl vann

Bland sammen alt det tørre. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt deig. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en plastpose, slik at den ikke klisser seg til posen. Tvinn deigen enten rundt pinnen, eller rundt en pølse som du allerede har hatt på pinnen, og stek over glørne - og bare nyt det å spise ute i naturen!!

Eller hva med å finne seg et lite pusterom foran peisen med et lite glass portvin eller annet godt i glasset, god ny trekt kaffe og verdens enkleste, men kanskje aller beste krydderkake?! Denne kaken smaker like fortreffelig gjennom hele vinteren. Så etter at du har gjort unna skituren, turen i skogen eller andre gjøremål, så unn deg noe ekstra godt - og husk å nyte!

OPPSKRIFT KRYDDERKAKE:

4,5 dl hvetemel

3 dl sukker

2 ts ingefær

2 ts kanel

2 ts nellik

2 ts natron

4 dl tyttebærsyltetøy (bruk gjerne Fanafruen sine konjakksyltede tyttebær)!

3 dl melk

1 dl smeltet smøt


Bland alle ingrediensene godt sammen,og ha det i en bakepapirkledd 2- liters brødform. (Deigen blir ganske flytende) Stek i 175 grader i 50-60 min. Stikk en stekepinne midt i kaken, og sjekk at ingenting henger på pinnen, da er kaken stekt.


Glasur; Bland melis, litt eggehvite og noen dråper romessens og ha over kaken.Fanafruen gleder seg til fortsettelsen, og håper at alle dere der ute fortsatt vil følge meg på veien!


GODT NYTT ÅR!!

138 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page