top of page
hjemmelaget is med tyttebær og marengs
Ingredienser:
4 eggeplommer
85 gr sukker
1/3 l kremfløte
2 dl rørte tyttebær
1 pk marengs
2 dl eggelikør (eggelikøren kan lett erstattes med
vaniljesaus som en alkoholfri variant)
Fremgangsmåte:
Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis, pisk fløten nesten stiv og bland forsiktig inn i eggeplommene, tilsett rørte tyttebær og vend det forsiktig inn. Kle en 1 - liters form med plastfolie og ha isen over og sett i frysen.
Kan lages flere dager i forveien!
Ta ut av frysen ca 15 min før servering og la stå i formen. Rett før servering, snu iskaken over på et serveringsfat og ta av plasten, knus marengsen over og pynt gjerne med noen tørkede blomster eller sitronmelisse. Ha eggelikør el vaniljesaus i en liten mugge og server ved siden av.
bottom of page