hjemmelaget is med tyttebær og marengs

Ingredienser:

4 eggeplommer

85 gr sukker

1/3 l kremfløte

2 dl rørte tyttebær

1 pk marengs

2 dl eggelikør (eggelikøren kan lett erstattes med

vaniljesaus som en alkoholfri variant)

 

Fremgangsmåte:

Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis, pisk fløten nesten stiv og bland forsiktig inn i eggeplommene, tilsett rørte tyttebær og vend det forsiktig inn. Kle en 1 - liters form med plastfolie og ha isen over og sett i frysen.

 

Kan lages flere dager i forveien!

 

Ta ut av frysen ca 15 min før servering og la stå i formen. Rett før servering, snu iskaken over på et serveringsfat og ta av plasten, knus marengsen over og pynt gjerne med noen tørkede blomster eller sitronmelisse. Ha eggelikør el vaniljesaus i en liten mugge og server ved siden av.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

FANAFRUEN | KONTAKT MEG | TEL: 481 01 462