
Desserter
Her finner du alle dessertene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en dessert i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!
Bon Appétit!
1 dl vann
100 gr sukker
1 vaniljestang
1 stk stjerneanis
2 dl konjakk
500 gr bær, ferske eller frosne; (gjerne en blanding av blåbær, bringebær og bjørnebær)
God vaniljeis
KONJAKK
MARINERTE BÆR
MED IS

1 ananas
5 ss sukker
1 ss smør
1 lime, (saft og skall)
Nykvernet svart pepper
Vaniljeis
KARAMELLISERT
ANANAS
MED IS

4 stk vannballonger (+ ha gjerne noen flere på lur dersom de sprekker)
200 gr mørk sjokolade
Litt matfett
200 gr mørk sjokolade
4 stk eggeplommer
4 stk eggehviter
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 gr friske bringebær.
SJOKOLADESKÅLER
MED
SJOKOLADEMOUSSE

1 vaniljestang
2 stk eggeplomme
2 ss sukker
2 dl kremfløte
3 ss likør Pernod el annen lakrislikør
350 gr rabarbra
3,5 dle eplejuice
1 dl sukker
1 vaniljestang
½ ss potetmel
½ dl vann
350 gr jordbær
RABARBRA OG JORDBÆRKOMPOTT
MED PERNOD IS

½ dl sukker
½ ss smør
1 dl hasselnøtter
Anelse salt
100 gr mørk sjokolade
1 l god vaniljeis
90 gr hasselnøttsmør
IS MED
HASSELNØTTKREM
OG SJOKOLADE

4 dl fløte
1 dl melk
90 gr sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
1 lime
200 gr frosne bringebær
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
Saften av ½ lime
PANNA COTTA
MED
BRINGEBÆR

200 gr digestive kjeks (evt andre søte grove kjeks)
75 gr smør
4 egg
250 gr sukker
4 dl kremfløte
200 gr Philadelphia ost
200 gr bjørnebær (ferske eller frosne)
1 dl sukker
Litt lime
OSTEKAKE
MED LUNE
BJØRNEBÆR

175 gr mel
40 gr melis
75 gr usaltet smør
1 eggeplomme
1 ss vann
4 sitroner
6 egg
175 gr sukker
2 dl fløte
1 korg jordbær
Litt melis
SITRONTERTE
MED
FRISKE BÆR

250 gr kokesjokolade
250 gr usaltet smør
2 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
6-8 pasjonsfrukt
100 gr sukker
1 dl ferskpresset appelsinjuice
Litt maisenna
FRANSK SJOKOLADEKAKE
MED
PASJONSFRUKTSAUS


ISKAKE MED
JORDBÆR OG
PISTASJ
4 eggeplommer
100 gr sukker
1 vaniljestang
4 dl kremfløte
1 dl jordbærsyltetøy, (bruker Nora sine rørte fryste bær)
1 kurv jordbær
½ pose pistasjnøtter
150 gr sukker
6 store egg
6 ss sukker
1 vaniljestang
9 dl h.melk
1 ½ dl fløte
FANAFRUENS
UTSØKTE
KARAMELLPUDDING


HVIT SJOKOLADEMOUSSE MED
BRINGEBÆRCOULISS
2 stk gelatinplater
175 gr hvit sjokolade
1 dl melk
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
1 dl kesam
200 gr frosne bringebær
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
Saften av ½ lime
SITRONFROMASJ
MED
BRINGEBÆRCOULLIS
3 stk gelantinplater
3 eggeplommer
3 stk eggehviter
75 gr melis
2 dl kremfløte
Finrevet skall og saft av 1,5 sitroner
200 gr frosne bringebær
1,5 dl sukker
Saften av ½ lime

3 stk gelatinplater
1 vaniljestang
4 dl kremfløte
1 dl h-melk
1 dl sukker
300 gr molter
1 dl sukker
Saften av ½ - 1 sitron

PANNA COTTA
MED
MOLTECOULLIS
500 gr jordbær
1 dl sukker
50 gr frisk ingefær (finhakket)
1 lime (saften)
1 ts brunt sukker
1 ts kanel
1 ts kakaopulver
God vaniljeis
JORDBÆRPURÉ
MED
INGEFÆR OG IS

SJOKOLADEFONDANT MED
APPELSINSALAT
125 gr sukker
125 gr godt smør
125 gr hvetemel
125 gr mørk kokesjokolade,
4 store egg
2 store saftige appelsiner
½ dl nypresset sitronsaft
¾ dl vann
1 ½ dl brunt sukker
3 ss konjakk


LUNE KIRSEBÆR
MED IS OG
EGGELIKØR
400 gr hermetiske kirsebær
God vaniljeis
2 dl eggelikør
(eggelikøren kan lett erstattes med vaniljesaus som en alkoholfri variant)
Litt mandelflak
4 eggeplommer
85 gr sukker
1/3 l kremfløte
2 dl rørte tyttebær
1 pk marengs
2 dl eggelikør
HJEMMELAGET IS
MED TYTTEBÆR
OG MARENGS

EPLEPAI
MED
IS
4 epler
1 dl smeltet godt smør
2 dl brunt sukker
1 dl hvetemel
¼ ts salt
2 ½ dl hasselnøtter, hakkede
God vaniljeis
