Desserter

Her finner du alle dessertene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en dessert i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!

Bon Appétit!

1 dl vann
100 gr sukker
1 vaniljestang
1 stk stjerneanis
2 dl konjakk
500 gr bær, ferske eller frosne; (gjerne en blanding av blåbær, bringebær og bjørnebær)
God vaniljeis

KONJAKK

MARINERTE BÆR

MED IS

1 ananas
5 ss sukker
1 ss smør
1 lime, (saft og skall)
Nykvernet svart pepper

Vaniljeis

KARAMELLISERT

ANANAS

MED IS

4 stk vannballonger (+ ha gjerne noen flere på lur dersom de sprekker)
200 gr mørk sjokolade
Litt matfett
200 gr mørk sjokolade
4 stk eggeplommer
4 stk eggehviter
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 gr friske bringebær.

SJOKOLADESKÅLER

MED

SJOKOLADEMOUSSE

1 vaniljestang
2 stk eggeplomme
2 ss sukker
2 dl kremfløte
3 ss likør Pernod el annen lakrislikør
350 gr rabarbra
3,5 dle eplejuice
1 dl sukker
1 vaniljestang
½ ss potetmel
½ dl vann
350 gr jordbær

RABARBRA OG JORDBÆRKOMPOTT

MED PERNOD IS

½ dl sukker

½ ss smør

1 dl hasselnøtter

Anelse salt

100 gr mørk sjokolade

1 l god vaniljeis

90 gr hasselnøttsmør

IS MED

HASSELNØTTKREM

OG  SJOKOLADE

4 dl fløte
1 dl melk
90 gr sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
1 lime
200 gr frosne bringebær
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
Saften av ½ lime

PANNA COTTA

MED

BRINGEBÆR

200 gr digestive kjeks (evt andre søte grove kjeks)
75 gr smør
4 egg
250 gr sukker
4 dl kremfløte
200 gr Philadelphia ost
200 gr bjørnebær (ferske eller frosne)
1 dl sukker
Litt lime

OSTEKAKE

MED LUNE

BJØRNEBÆR

175 gr mel
40 gr melis
75 gr usaltet smør
1 eggeplomme
1 ss vann
4 sitroner
6 egg
175 gr sukker
2 dl fløte
1 korg jordbær
Litt melis

SITRONTERTE

MED

FRISKE BÆR

250 gr kokesjokolade

250 gr usaltet smør

2 dl sukker

5 egg

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

6-8 pasjonsfrukt

100 gr sukker

1 dl ferskpresset appelsinjuice

Litt maisenna

FRANSK SJOKOLADEKAKE

MED

PASJONSFRUKTSAUS

ISKAKE MED

JORDBÆR OG

PISTASJ

4 eggeplommer

100 gr sukker

1 vaniljestang

4 dl kremfløte

1 dl jordbærsyltetøy, (bruker Nora sine rørte fryste bær)

1 kurv jordbær

½ pose pistasjnøtter

150 gr sukker

6 store egg

6 ss sukker

1 vaniljestang

9 dl h.melk

1 ½ dl fløte

FANAFRUENS

UTSØKTE

KARAMELLPUDDING

HVIT SJOKOLADEMOUSSE MED

BRINGEBÆRCOULISS

2 stk gelatinplater

175 gr hvit sjokolade

1 dl melk

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

1 dl kesam

200 gr frosne bringebær

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

Saften av ½ lime

SITRONFROMASJ

MED

BRINGEBÆRCOULLIS

3 stk gelantinplater

3 eggeplommer

3 stk eggehviter

75 gr melis

2 dl kremfløte

Finrevet skall og saft av 1,5 sitroner

200 gr frosne bringebær

1,5 dl sukker

Saften av ½ lime

3 stk gelatinplater

1 vaniljestang

4 dl kremfløte

1 dl h-melk

1 dl sukker

300 gr molter

1 dl sukker

Saften av ½ - 1 sitron

PANNA COTTA

MED

MOLTECOULLIS

500 gr jordbær
1 dl sukker
50 gr frisk ingefær (finhakket)

1 lime (saften)
1 ts brunt sukker
1 ts kanel
1 ts kakaopulver

God vaniljeis

JORDBÆRPURÉ

MED

INGEFÆR OG IS

MOLTER

MED

FLØTE

500 gr molter (frosne)

125 gr sukker

½ l kremfløte

SJOKOLADEFONDANT MED

APPELSINSALAT

125 gr sukker

125 gr godt smør

125 gr hvetemel

125 gr mørk kokesjokolade, 

4 store egg

2 store saftige appelsiner

½ dl nypresset sitronsaft

¾ dl vann

1 ½ dl brunt sukker

3 ss konjakk

LUNE KIRSEBÆR

MED IS OG

EGGELIKØR

400 gr hermetiske kirsebær 
God vaniljeis
2 dl eggelikør

(eggelikøren kan lett erstattes med vaniljesaus som en alkoholfri variant)
Litt mandelflak

4 eggeplommer

85 gr sukker

1/3 l kremfløte

2 dl rørte tyttebær

1 pk marengs

2 dl eggelikør

HJEMMELAGET IS

MED TYTTEBÆR

OG MARENGS

EPLEPAI

MED
IS

4 epler

1 dl smeltet godt smør

2 dl brunt sukker

1 dl hvetemel

¼ ts salt

2 ½ dl hasselnøtter, hakkede

God vaniljeis

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

FANAFRUEN | KONTAKT MEG | TEL: 481 01 462