
Hovedretter
Her finner du alle hovedrettene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en hovedrett i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!
Bon Appétit!
1 stk indrefilet av storfe (1kg)
1 gulrot
3 sjalottløk
1 hvitløksbåt
1 kvast timian
1 ss tomatpure
1 ½ dl rødvin
1 ½ dl kalvekraft
2 ss usaltet smør
16 stk små poteter
2 dl havsalt
4 store tomater
1 løk
1 dl god olivenolje
½ ss krydderblanding
200 gr aspargesbønner
HELSTEKT INDREFILET MED RØDVINSAUS
OG STEKTE POTETER

800 gr reinsdyr ytrefilet
1 ss havsalt
1 ss einebær
2 ts timian
500 gr rotgrønnsaker (f.eks; gulerøtter, sellerirot, persillerot, neper, kålrabi)
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin, (kan erstattes med grønnsakkraft)
100 gr frisk brokkoli
6 dl kraft eller sjy
1 dl røros rømme
2-3 skiver geitost
4-5 knuste einebær
REINSDYRFILET MED
ROTGRØNNSAKER
OG VILTSAUS

800 gr kveitefilet – kuttet i 5x5 cm terninger
120 gr smør
4 reddiker, skjært i tynne skiver
50 gr finhakket spinat
4 finhakkede tørkede aprikoser
1 finhakket rødløk
40 finsnittede basilikum blader
2 ts kajennepepper
1 dl tørr hvitvin
300 gr creme fraiche
1 lime delt i fire
8-12 basilikumblader
KVEITE MED
CRÈME FRAÎCHE
OG CHILLI

1 stk lammelår, ca 2 kg
1 ss mykt smør
3 båter hvitløk
3-5 stilker timian og eller rosmarin
1 dl vann
6-8 halvstore løk
8-10 mellomstore poteter
4-6 gulerøtter i store staver
1 sellerirot i biter
Kraften fra langpannen
1 ss maisenna
1 lite glass mintgele, (mintgele er for noen litt spesielt, da bruker jeg gjerne ripsgele til).
HELSTEKT LAMMELÅR
MED STEKT LØK
OG POTETER
