top of page

Hovedretter

Her finner du alle hovedrettene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en hovedrett i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!

Bon Appétit!

4 stk store kyllingfileter

8 skiver bacon
500 gr små poteter
2 stk rødløk
2 stk epler
1 dl hvitvin

1 dl balsamicoeddik

BACONSURRETE KYLLINGFILETER MED EPLE OG POTET

KVEITE MED

SPEKESKINKE

OG SALVIE

600 gr renskåret kveitefilet
4 skiver spekeskinke
4 blader frisk salvie
2 dl tørr hvitvin

4 dl fløte

2 ts finhakket persille

200 gr sukkererter

200 gr aspargesbønner

4 stk poteter

800 gr skreifilet med skinn 
1 ts eddik, 7%

1 dl kremfløte 
250 gr smør 
1 bunt persille

frisk sitronsaft 

800 gr mandelpotet 
300 gr aspargesbønner
300 gr gulerøtter

TORSK MED

SANDEFJORDSMØR

OG ASPARGESBØNNER

800 gr laksefilet med skinn

1 stk lime

8 sjalottløk, finhakket

10 ss hakkede urter, blanding av dill, estragon og persille

4 dl tørr champagne

4 dl kremfløte
4 gulerøtter

16 asparges

CHAMPAGNELAKS

MED

URTESAUS

ANDEBRYST MED PURRE, APRIKOS OG

GRØNN PEPPERSAUS

2 stk andebryst

25 grønne hele pepperkorn

4-6 sjalottløk

100 gr godt usaltet godt smør

3 dl kalvekraft

3 dl fløte

½-1 sitron

8 poteter

2 ts natron

½ dl olje

1 ss krydderblanding

2-3 hvitløksbåter

1 stor purreløk

200 gr tørkede aprikoser

1 stk indrefilet av storfe (1kg)

1 gulrot

3 sjalottløk

1 hvitløksbåt

1 kvast timian

1 ss tomatpure

1 ½ dl rødvin

1 ½ dl kalvekraft

2 ss usaltet smør

16 stk små poteter

2 dl havsalt

4 store tomater

1 løk

1 dl god olivenolje

½ ss krydderblanding

200 gr aspargesbønner

HELSTEKT INDREFILET MED RØDVINSAUS

OG STEKTE POTETER

LAMMECARRÉ

MED GLASERTE

ROTFRUKTER

2 stk lammecarrè (ca 1,5 kg)

2 ss olivenolje

2 ss finhakket estragon

1 stk rødløk

2 stk gulrot

1 pk sukkererter

1 bunt grønn asparges

2 ss estragoneddik

2 ss frisk estragon hakket

600 gr mandelpotet

2 dl melk

800 gr breiflabb filet

6-8 lange skiver bacon

Fersk basilikum

4 stk søtpotet

1 stk potet

1 dl matfløte

4 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

0,5 dl epleeddik

1 dl maisolje

1 dl ketchup

10 dråper worchestersaus

200 gr sukkererter

BREIFLABB RULLET I BACON MED SØTPOTETMOS

500 gr fersk tagliatelle

24 scampi

12 kamskjell 

150 gr aroma sopp i skiver

 6 sjalottløk

2 hvitløksfedd

6 tørkede tomater

3 dl fiskekraft

2 dl tørr hvitvin

3 dl kremfløte

6-8 safrantråder

Litt persille

1 pk ruccula

1 avocado

4 gode tomater

TAGLIATELLE MED SAFRAN, KAMSKJELL

OG SCAMPI

800 gr reinsdyr ytrefilet

1 ss havsalt

1 ss einebær

2 ts timian

500 gr rotgrønnsaker (f.eks; gulerøtter, sellerirot, persillerot, neper, kålrabi)

2 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin, (kan erstattes med grønnsakkraft)

100 gr frisk brokkoli

6 dl kraft eller sjy

1 dl røros rømme

2-3 skiver geitost

4-5 knuste einebær

REINSDYRFILET MED

ROTGRØNNSAKER

OG VILTSAUS

TORSK MED BACON, ERTEPURÉ OG SPRØSTEKT CHIPS

4 stk poteter

1 dl olje

150 gr bacon

2 pk frosne selskapserter

2 båter hvitløk

4 stk vårløk (kun det grønne)

1 dl kraft, (okse eller vanlig kjøttbuljong)

800 gr torskefilet, gjerne loin

HJORTEFILET MED JORDSKOKKPURÉ

OG KANTARELLER

800 gr ytrefilet av hjort

10-15 einebær - knust

1 kvast timian

500 gr jordskokk

1 stor potet

6 dl melk

50 gr sukker

50 gr brunt sukker

1 dl bringebæreddik

6 dl viltkraft

1-2 ss Røros rømme

500 gr rosenkål

400 gr kantareller

4 sjalottløk

800 gr romtemperert svin indrefilet 

4 store, evt 8 mellomstore poteter (helst litt avlange) 

4 ss smeltet smør

2 ss griljermel

400 gr champignon eller aroma sopp

2 stk finhakket småløk

2 ss soya saus

1 bg kremfløte

2 ss creme fraiche

SVINEFILET MED

HASSELBACKPOTETER

OG SOPPSAUS

800 gr reinsdyr indrefilet
400 gr frisk champignon
12 sjalottløk
4 stk persillerot
200 gr aspargesbønner
8 dl viltkraft
4 dl fløte
2 dl konjakk
2 ss tyttebær
100 gr kaldt smør i terninger

INDREFILET AV REINSDYR MED SOPP, SMÅLØK

OG KONJAKKSAUS

500 gr fersk pasta, gjerne tagliatelle
15 gr fersk hvit trøffel
25 gr fersk sort trøffel
5 dl kyllingkraft
300 gr parmesan
1/3 dl portvin
1/3 dl kremfløte
3 sjalottløk
400 gr skogsbacon

PASTA MED

TRØFFEL OG

BACON

½ kg renskede reker
3 fedd hvitløk
1 liten purre
1 rød paprika
200 gr frisk sopp (gjerne aroma)
4 ss tomatpure
2 dl creme fraiche
3 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 ss konkakk
1 ts paprikapulver
2 ts karri

REKEGRYTE

MED

SOPP OG KARRI

800 gr kveitefilet – kuttet i 5x5 cm terninger
120 gr smør
4 reddiker, skjært i tynne skiver
50 gr finhakket spinat
4 finhakkede tørkede aprikoser
1 finhakket rødløk
40 finsnittede basilikum blader
2 ts kajennepepper
1 dl tørr hvitvin
300 gr creme fraiche
1 lime delt i fire
8-12 basilikumblader

KVEITE MED

CRÈME FRAÎCHE

OG CHILLI

800 gr romtemperert svin indrefilet
8 stk poteter

2 stk hvitløk (kan sløyfes om ikke barna liker det)!
1 ts salt
2,5 dl fløte
1,5-2 dl revet gul ost
2 pk sukkererter
400 gr små tomater, (bland gjerne røde og gule)

SVINEFILET MED

GRATINERTE POTETER, TOMAT OG SUKKERERTER

1 stor kylling ca 1200 gram
1 ølboks
1 dl olje
2 kvister med rosmarin / timian
¼ sitron

500 gr poteter (gjerne amadine)
½ olje

Krydderblanding (grillkrydder, paprikapulver, salt/buljong, pepper)
2 avocado
1 mango
1 rødløk
1 chilli
Flaksalt

HELGRILLET

KYLLING

MED ROSMARIN

1 stk lammelår, ca 2 kg
1 ss mykt smør
3 båter hvitløk
3-5 stilker timian og eller rosmarin
1 dl vann
6-8 halvstore løk
8-10 mellomstore poteter
4-6 gulerøtter i store staver
1 sellerirot i biter

Kraften fra langpannen
1 ss maisenna
1 lite glass mintgele, (mintgele er for noen litt spesielt, da bruker jeg gjerne ripsgele til).

HELSTEKT LAMMELÅR

MED STEKT LØK

OG POTETER

bottom of page