
Hovedretter
Her finner du alle hovedrettene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en hovedrett i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!
Bon Appétit!
4 stk store kyllingfileter
8 skiver bacon
500 gr små poteter
2 stk rødløk
2 stk epler
1 dl hvitvin
1 dl balsamicoeddik
BACONSURRETE KYLLINGFILETER MED EPLE OG POTET

KVEITE MED
SPEKESKINKE
OG SALVIE
600 gr renskåret kveitefilet
4 skiver spekeskinke
4 blader frisk salvie
2 dl tørr hvitvin
4 dl fløte
2 ts finhakket persille
200 gr sukkererter
200 gr aspargesbønner
4 stk poteter

800 gr skreifilet med skinn
1 ts eddik, 7%
1 dl kremfløte
250 gr smør
1 bunt persille
frisk sitronsaft
800 gr mandelpotet
300 gr aspargesbønner
300 gr gulerøtter

TORSK MED
SANDEFJORDSMØR
OG ASPARGESBØNNER
800 gr laksefilet med skinn
1 stk lime
8 sjalottløk, finhakket
10 ss hakkede urter, blanding av dill, estragon og persille
4 dl tørr champagne
4 dl kremfløte
4 gulerøtter
16 asparges
CHAMPAGNELAKS
MED
URTESAUS

ANDEBRYST MED PURRE, APRIKOS OG
GRØNN PEPPERSAUS
2 stk andebryst
25 grønne hele pepperkorn
4-6 sjalottløk
100 gr godt usaltet godt smør
3 dl kalvekraft
3 dl fløte
½-1 sitron
8 poteter
2 ts natron
½ dl olje
1 ss krydderblanding
2-3 hvitløksbåter
1 stor purreløk
200 gr tørkede aprikoser

1 stk indrefilet av storfe (1kg)
1 gulrot
3 sjalottløk
1 hvitløksbåt
1 kvast timian
1 ss tomatpure
1 ½ dl rødvin
1 ½ dl kalvekraft
2 ss usaltet smør
16 stk små poteter
2 dl havsalt
4 store tomater
1 løk
1 dl god olivenolje
½ ss krydderblanding
200 gr aspargesbønner
HELSTEKT INDREFILET MED RØDVINSAUS
OG STEKTE POTETER


LAMMECARRÉ
MED GLASERTE
ROTFRUKTER
2 stk lammecarrè (ca 1,5 kg)
2 ss olivenolje
2 ss finhakket estragon
1 stk rødløk
2 stk gulrot
1 pk sukkererter
1 bunt grønn asparges
2 ss estragoneddik
2 ss frisk estragon hakket
600 gr mandelpotet
2 dl melk
800 gr breiflabb filet
6-8 lange skiver bacon
Fersk basilikum
4 stk søtpotet
1 stk potet
1 dl matfløte
4 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
0,5 dl epleeddik
1 dl maisolje
1 dl ketchup
10 dråper worchestersaus
200 gr sukkererter

BREIFLABB RULLET I BACON MED SØTPOTETMOS
500 gr fersk tagliatelle
24 scampi
12 kamskjell
150 gr aroma sopp i skiver
6 sjalottløk
2 hvitløksfedd
6 tørkede tomater
3 dl fiskekraft
2 dl tørr hvitvin
3 dl kremfløte
6-8 safrantråder
Litt persille
1 pk ruccula
1 avocado
4 gode tomater
TAGLIATELLE MED SAFRAN, KAMSKJELL
OG SCAMPI

800 gr reinsdyr ytrefilet
1 ss havsalt
1 ss einebær
2 ts timian
500 gr rotgrønnsaker (f.eks; gulerøtter, sellerirot, persillerot, neper, kålrabi)
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin, (kan erstattes med grønnsakkraft)
100 gr frisk brokkoli
6 dl kraft eller sjy
1 dl røros rømme
2-3 skiver geitost
4-5 knuste einebær
REINSDYRFILET MED
ROTGRØNNSAKER
OG VILTSAUS


TORSK MED BACON, ERTEPURÉ OG SPRØSTEKT CHIPS
4 stk poteter
1 dl olje
150 gr bacon
2 pk frosne selskapserter
2 båter hvitløk
4 stk vårløk (kun det grønne)
1 dl kraft, (okse eller vanlig kjøttbuljong)
800 gr torskefilet, gjerne loin

HJORTEFILET MED JORDSKOKKPURÉ
OG KANTARELLER
800 gr ytrefilet av hjort
10-15 einebær - knust
1 kvast timian
500 gr jordskokk
1 stor potet
6 dl melk
50 gr sukker
50 gr brunt sukker
1 dl bringebæreddik
6 dl viltkraft
1-2 ss Røros rømme
500 gr rosenkål
400 gr kantareller
4 sjalottløk
800 gr romtemperert svin indrefilet
4 store, evt 8 mellomstore poteter (helst litt avlange)
4 ss smeltet smør
2 ss griljermel
400 gr champignon eller aroma sopp
2 stk finhakket småløk
2 ss soya saus
1 bg kremfløte
2 ss creme fraiche
SVINEFILET MED
HASSELBACKPOTETER
OG SOPPSAUS

800 gr reinsdyr indrefilet
400 gr frisk champignon
12 sjalottløk
4 stk persillerot
200 gr aspargesbønner
8 dl viltkraft
4 dl fløte
2 dl konjakk
2 ss tyttebær
100 gr kaldt smør i terninger
INDREFILET AV REINSDYR MED SOPP, SMÅLØK
OG KONJAKKSAUS

500 gr fersk pasta, gjerne tagliatelle
15 gr fersk hvit trøffel
25 gr fersk sort trøffel
5 dl kyllingkraft
300 gr parmesan
1/3 dl portvin
1/3 dl kremfløte
3 sjalottløk
400 gr skogsbacon
PASTA MED
TRØFFEL OG
BACON

½ kg renskede reker
3 fedd hvitløk
1 liten purre
1 rød paprika
200 gr frisk sopp (gjerne aroma)
4 ss tomatpure
2 dl creme fraiche
3 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 ss konkakk
1 ts paprikapulver
2 ts karri
REKEGRYTE
MED
SOPP OG KARRI

800 gr kveitefilet – kuttet i 5x5 cm terninger
120 gr smør
4 reddiker, skjært i tynne skiver
50 gr finhakket spinat
4 finhakkede tørkede aprikoser
1 finhakket rødløk
40 finsnittede basilikum blader
2 ts kajennepepper
1 dl tørr hvitvin
300 gr creme fraiche
1 lime delt i fire
8-12 basilikumblader
KVEITE MED
CRÈME FRAÎCHE
OG CHILLI

800 gr romtemperert svin indrefilet
8 stk poteter
2 stk hvitløk (kan sløyfes om ikke barna liker det)!
1 ts salt
2,5 dl fløte
1,5-2 dl revet gul ost
2 pk sukkererter
400 gr små tomater, (bland gjerne røde og gule)
SVINEFILET MED
GRATINERTE POTETER, TOMAT OG SUKKERERTER

1 stor kylling ca 1200 gram
1 ølboks
1 dl olje
2 kvister med rosmarin / timian
¼ sitron
500 gr poteter (gjerne amadine)
½ olje
Krydderblanding (grillkrydder, paprikapulver, salt/buljong, pepper)
2 avocado
1 mango
1 rødløk
1 chilli
Flaksalt
HELGRILLET
KYLLING
MED ROSMARIN

1 stk lammelår, ca 2 kg
1 ss mykt smør
3 båter hvitløk
3-5 stilker timian og eller rosmarin
1 dl vann
6-8 halvstore løk
8-10 mellomstore poteter
4-6 gulerøtter i store staver
1 sellerirot i biter
Kraften fra langpannen
1 ss maisenna
1 lite glass mintgele, (mintgele er for noen litt spesielt, da bruker jeg gjerne ripsgele til).
HELSTEKT LAMMELÅR
MED STEKT LØK
OG POTETER
