top of page

Om Fanafruen

Kjerstin Kaland Monsen heter jeg, bor i Bergen med min mann, og jeg elsker å lage mat!

 

Helt fra jeg var liten har jeg vært glad både i å spise og lage god mat. Det startet med baking, men har etter hvert utviklet seg til gleden over å kunne tilberede og nyte det gode måltidet. Et slikt måltid består gjerne av en 3- retters meny med tilhørende godt å drikke i glasset. Og dersom jeg med maten klarer å skape glede og stemning rundt bordet, da er det for meg fullkommen lykke!

 

Denne siden vil i hovedsak fokusere på 3-retters menyer.

Opp gjennom årene har jeg brukt mye tid på å lese oppskrifter og sette sammen ulike menyer. Jeg har også latt meg inspirere av gode mat- og vinopplevelser på mange av mine reiser i inn- og utland, samt ulike vinkurs jeg har deltatt på. Noen av oppskriftene har jeg komponert selv, noen har jeg fått av familie og venner, andre har jeg igjen funnet i kokebøker og på nettet. Men de er alle nøye satt sammen til en velfungerende 3-retters meny. Dersom ikke annet er oppgitt er oppskriftene beregnet til 4 personer.

Jeg ønsker å dele mine erfaringer med deg som lurer på hva du skal servere på ditt neste vennelag eller din familiefest, og jeg håper du vil finne inspirasjon til hva du kan lage her på siden. Alle oppskriftene er testet ut og servert med stor suksess.

Alle menyene har forslag til vin eller øl til de enkelte forretter og hovedretter. Dette er mine forslag som er et resultat av mine erfaringer. Jeg er kjent for å være glad i tørre, men gjerne fruktige viner og spesielt glad i bobler. Forslagene vil muligens bære litt preg av det. Ellers er jeg tilhenger av at enhver skal drikke det en selv liker best til maten!

Jeg har utdannelse innen økonomi /administrasjon, men etter 27 år i oljebransjen har jeg valgt å slutte, og nå vil jeg bruke mer tid på å dyrke min store lidenskap for mat og drikke. Jeg har derfor startet Fanafruen AS – mat, glede, stemning. Fanafruen AS vil i tillegg til denne siden også kunne tilby andre tjenester, les mer om dette her.

Følg meg gjerne også på Facebook og ta gjerne en titt innom min Instagram profil

Min Bakgrunn
kjerstinkalandmonen
bottom of page