
Forretter
Her finner du alle forrettene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en forrett i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!

MARINERTE
REKER I
AVOCADO
32-40 stk reker (litt avhengig av størrelse)
2 avocadoer
½ sitron
1 tomat finhakket
Saften av 3-4 lime
100 gr grovhakkede valnøtter
3 fedd finhakket hvitløk
1 bunt persille
2 dl rømme
2 ss hot chilli sau

KAMSKJELL, SCAMPI
OG
LAKSESYMFONI
4 kamskjell
4 scampi
4 små biter av salmalaks
1 ss godt smør
Litt ruccula eller annen smaksrik salat
½ granateple
1 tomat, 4 halve sitronskiver og litt persille til pynt
1 dl sake
1/2 dl soyasaus
50 gr usaltet godt smør
Litt limesaft

ASPARGES MED PINJEKJERNER, TOMAT OG VINAIGRETTE
100 gr pinjekjerner
16 asparges
8 sherrytomater – delt i to
5 ss god olivenolje
2 ss balsamicoeddik
50 gr nyrevet parmesan

REKER
I CRÉME FRAÎCHE
OG KREMOST
½ kg renskede reker
1 dl creme fraiche
100 gr Philadelphia ost
½ bunt dill
1 rødløk
½-1 chilli
½ sitron
2-3 vårløk
1 avocado
4 salatblader
4 skiver grovt brød, (jeg foretrekker rugbrød)
1 stor tomat delt i små terninger

BRUSCHETTA
MED TOMATER
OG BASILIKUM
8 stk skiver baguetter (små skiver)
2 fedd hvitløk
Litt olje
3 store modne tomater
1 rød løk
½ dl god olivenolje
Ca 30 blad fersk basilikum

POTETSUPPE MED RÅSTEKTE SCAMPI OG PURRE
500 gr poteter
2 sjalottløk
3 hvitløksbåter
8 dl kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
1/2 purre
8 scampi

JORDSKOKKSUPPE MED BACON OG
JORDSKOKK CHIPS
500 gr jordskokk
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksbåter
1 dl hvitvin
2,5 dl god kyllingkraft
4 dl h-melk
3 dl fløte
½ sitron
100 gr bacon

REINSDYRFILET
MED
RØDBETPURÉ
200 gr ytrefilet av reinsdyr
250 gr rødbete
150 gr kålrot
1 dl blåbærsaft
½ dl frosne blåbær
Litt dill
Litt frysetørret bringebær

FLATBIFF AV VILT MED BØNNEPURÉ OG EPLESYLTETØY
300 gr flatbiff av vilt (gjerne reinsdyr)
1 bunt blad persille
1 boks hermetiske hvite store bønner (a 380 gr)
1 ss olje
4 skiver bacon
1 ½ dl creme fraiche
¼ pakke babyspinat
4 ss eplesyltetøy

KAMSKJELL
CARPACCIO
MED GRANATEPLE
6 store ferske kamskjell
1 lime
Nykvernet salt og pepper
1 ts god olivenolje
1 ss kjerne av granateple
1 vårløk
1 ts ristede svarte og hvite sesamfrø
Litt dill

CARPACCIO AV
URTEMARINERT INDREFILET
500 gr indrefilet storfe
1 ss hakket persille
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket frisk estragon
2 dl lettrømme
1 stk rød chili
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ss limesaft
1 pk ruccola

KAMSKJELL
MED BLOMKÅLPURÉ
OG GRANATEPLE
8 stk kamskjell
Litt olje
1 stk blomkål
1 båt hvitløk
2 dl matfløte
2 ss smør
1 granateple
Litt ruccula salat

LAKS I
TRE
VARIANTER
½ beger creme fraiche
1 ss finrevet pepperrot
Saften av 1 sitron
½ ss honning
1 grov tortillalefse
1 ss snøfrisk
1 ss creme fraiche
50 gr røkelaks
1 ss finhakket rødbet
½ ss finhakket rød løk
Litt salat, gjerne ruccula
200 gr salmalaks
½ soyasaus
Saften av ½ lime
1 ss sesamfrø
50 gr røket laks i skiver
50 gr kremost naturell
1/2 ss kapers i lake
4 stk mini krustader
Litt gressløk

CROSTINI
MED
RØKELAKS
4 skiver baguette
Litt olivenolje
150 gr røkelaks
½ pk snøfrisk naturell
½ bg rømme
½ ss finhakket gressløk
½ ss finhakket dill
1 ts sitronsaft
Litt nykvernet salt og pepper
2 ts lakserogn
Litt dill

FANAFRUENS
TORTILLA
MINIPIZZA
4 små tortilla lefser
Litt olje
2 dl pizzasaus
150 gr kjøttdeig
Sopp
Løk
150 gr raspet ost
4 store skiver spekeskinke
50 gr ristede pinjekjerner
Litt pesto
Litt rucculasalat

SPEKESKINKE
MED
PERSILLEOLJE
12-16 skiver spekeskinke
1 pk pinjekjerner
1 vårløk
Litt ruccula salat
1 bunt bladpersille
4 ss god olivenolje

SALAT
MED
RØDBETER
1 pk ferdigblandet salat
1 pk ruccula
3 stk rødbet
100 gr nøtter
3 ss god fetaost
1 ts honning
2 ss balsamico eddik
1 ss god olivenolje

FANAFRUENS
FERSKE
HUMMERSUPPE
1 stk fersk hummer
1 løk
1 gulrot
1 lite stk sellerirot
½ purre
½ ss tomatpure
6 dl hummerkraft
1 dl hvitvin tørr
2 dl fiskekraft
3 dl fløte
2 ss soyasaus
½ dl sherry
1 dl fløte – så vidt pisket stiv
Hummer rogn, (evt rød lodderogn)
Skalldyrsolje
Dill

FISKESUPPE
À LA
FANAGUBBEN
200 gr hvit fiskefilet
200 gr renskede reker
½ sellerirot
1 liten purre
2 gulerøtter
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter fiskekraft
2 dl kraft fra kokingen av selleriroten
½ beger rømme
Salt og buljong
(her må det smakes til, avhengig av hvor salt kraft som brukes)

KRABBESALAT
PÅ
RUGBRØD
4 stk skiver rugbrød
2 ss god olivenolje
300 gr krabbekjøtt (bare det hvite fra klørene)
Litt bladpersille
½ ts revet sitronskall
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ts Dijon sennep
4 reddiker
Litt brønnkarse
Nykvernet salt og pepper