Forretter

Her finner du alle forrettene tilhørende de forskjellige 3-retters menyene. Lag den alene, sammen med menyen, eller bytt den med en forrett i en annen meny. Her er mange menyer og muligheter. Lykke til!

MARINERTE

REKER I

AVOCADO

32-40 stk reker (litt avhengig av størrelse)

2 avocadoer

½ sitron

1 tomat finhakket

Saften av 3-4 lime

100 gr grovhakkede valnøtter

3 fedd finhakket hvitløk

1 bunt persille

2 dl rømme

2 ss hot chilli sau

KAMSKJELL, SCAMPI 

OG

LAKSESYMFONI

4 kamskjell

4 scampi

4 små biter av salmalaks

1 ss godt smør

Litt ruccula eller annen smaksrik salat

½ granateple

1 tomat, 4 halve sitronskiver og litt persille til pynt
1 dl sake

1/2 dl soyasaus
50 gr usaltet godt smør

Litt limesaft

ASPARGES MED PINJEKJERNER, TOMAT OG VINAIGRETTE

100 gr pinjekjerner
16 asparges
8 sherrytomater – delt i to

5 ss god olivenolje
2 ss balsamicoeddik
50 gr nyrevet parmesan

REKER

I CRÉME FRAÎCHE

OG KREMOST

½ kg renskede reker

1 dl creme fraiche

100 gr Philadelphia ost

½ bunt dill

1 rødløk

½-1 chilli

½ sitron

2-3 vårløk

4 salatblader

4 skiver grovt brød, (jeg foretrekker rugbrød)

1 stor tomat delt i små terninger

BRUSCHETTA

MED TOMATER

OG BASILIKUM

8 stk skiver baguetter (små skiver)
2 fedd hvitløk
Litt olje
3 store modne tomater
1 rød løk
½ dl god olivenolje
Ca 30 blad fersk basilikum

POTETSUPPE MED RÅSTEKTE SCAMPI OG PURRE

500 gr poteter
2 sjalottløk
3 hvitløksbåter

8 dl kyllingkraft

2 dl tørr hvitvin

2 dl kremfløte

1/2 purre

8 scampi

JORDSKOKKSUPPE MED BACON OG

JORDSKOKK CHIPS

500 gr jordskokk

2 stk sjalottløk

2 stk hvitløksbåter

1 dl hvitvin

2,5 dl god kyllingkraft

4 dl h-melk

3 dl fløte

½ sitron

100 gr bacon

REINSDYRFILET

MED

RØDBETPURÉ

200 gr ytrefilet av reinsdyr

250 gr rødbete

150 gr kålrot

1 dl blåbærsaft

½ dl frosne blåbær

Litt dill

Litt frysetørret bringebær

FLATBIFF AV VILT MED BØNNEPURÉ OG EPLESYLTETØY

300 gr flatbiff av vilt (gjerne reinsdyr)
1 bunt blad persille
1 boks hermetiske hvite store bønner (a 380 gr)
1 ss olje

4 skiver bacon
1 ½ dl creme fraiche
¼ pakke babyspinat
4 ss eplesyltetøy

KAMSKJELL

CARPACCIO

MED GRANATEPLE

6 store ferske kamskjell
1 lime
Nykvernet salt og pepper
1 ts god olivenolje
1 ss kjerne av granateple
1 vårløk
1 ts ristede svarte og hvite sesamfrø
Litt dill

CARPACCIO AV

URTEMARINERT INDREFILET

500 gr indrefilet storfe

1 ss hakket persille

1 ss hakket frisk kjørvel

1 ss hakket frisk estragon

2 dl lettrømme

1 stk rød chili

1 ss finhakket frisk basilikum

1 ss limesaft

1 pk ruccola

KAMSKJELL

MED BLOMKÅLPURÉ

OG GRANATEPLE

8 stk kamskjell

Litt olje

1 stk blomkål

1 båt hvitløk

2 dl matfløte

2 ss smør

1 granateple

Litt ruccula salat

LAKS I

TRE

VARIANTER

½ beger creme fraiche

1 ss finrevet pepperrot

Saften av 1 sitron

½ ss honning 

1 grov tortillalefse

1 ss snøfrisk

1 ss creme fraiche

50 gr røkelaks

1 ss finhakket rødbet

½ ss finhakket rød løk

Litt salat, gjerne ruccula

200 gr salmalaks

½ soyasaus

Saften av ½ lime

1 ss sesamfrø

50 gr røket laks i skiver

50 gr kremost naturell

1/2 ss kapers i lake

4 stk mini krustader

Litt gressløk

CROSTINI

MED

RØKELAKS

4 skiver baguette
Litt olivenolje
150 gr røkelaks
½ pk snøfrisk naturell
½ bg rømme
½ ss finhakket gressløk
½ ss finhakket dill
1 ts sitronsaft
Litt nykvernet salt og pepper
2 ts lakserogn
Litt dill

FANAFRUENS

TORTILLA

MINIPIZZA

4 små tortilla lefser
Litt olje
2 dl pizzasaus
150 gr kjøttdeig
Sopp

Løk
150 gr raspet ost
4 store skiver spekeskinke
50 gr ristede pinjekjerner
Litt pesto
Litt rucculasalat

SPEKESKINKE

MED

PERSILLEOLJE

12-16 skiver spekeskinke

1 pk pinjekjerner

1 vårløk

Litt ruccula salat

1 bunt bladpersille

4 ss god olivenolje

SALAT

MED

RØDBETER

1 pk ferdigblandet salat

1 pk ruccula

3 stk rødbet

100 gr nøtter

3 ss god fetaost

1 ts honning

2 ss balsamico eddik

1 ss god olivenolje

FANAFRUENS

FERSKE

HUMMERSUPPE

1 stk fersk hummer

1 løk

1 gulrot

1 lite stk sellerirot

½ purre

½ ss tomatpure

6 dl hummerkraft

1 dl hvitvin tørr

2 dl fiskekraft

3 dl fløte

2 ss soyasaus

½ dl sherry

1 dl fløte – så vidt pisket stiv

Hummer rogn, (evt rød lodderogn)

Skalldyrsolje

Dill

FISKESUPPE

À LA

FANAGUBBEN

200 gr hvit fiskefilet
200 gr renskede reker
½ sellerirot
1 liten purre
2 gulerøtter
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter fiskekraft
2 dl kraft fra kokingen av selleriroten
½ beger rømme
Salt og buljong

(her må det smakes til, avhengig av hvor salt kraft som brukes)

KRABBESALAT

RUGBRØD

4 stk skiver rugbrød
2 ss god olivenolje
300 gr krabbekjøtt (bare det hvite fra klørene)
Litt bladpersille
½ ts revet sitronskall
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ts Dijon sennep
4 reddiker
Litt brønnkarse
Nykvernet salt og pepper

Bon Appétit!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

FANAFRUEN | KONTAKT MEG | TEL: 481 01 462