Is med hasselnøttkrem og sjokolade

Ingredienser:

½ dl sukker

½ ss smør

1 dl hasselnøtter

Anelse salt

100 gr mørk sjokolade

1 l god vaniljeis

90 gr hasselnøttsmør (fåes i helsekostbutikk)

 

Fremgangsmåte:

Smelt sukkeret i en stekepanne til er gyllenbrunt. Tilsett smør og rør godt. Tilsett hasselnøtter og en liten anelse salt, vend slik at alle nøttene er dekket av karamellen. Smør blandingen utover et stykke bakepapir og la det avkjøle. Når kaldt, grovhakk blandingen.

Bryt sjokoladen i biter og smelt den over vannbad eller i mikroovn. La isen smelte litt i romtemperatur og rør den så sammen med hasselnøttsmøret. Fordel is i porsjonsglass / skåler og ha over sjokolade og karamelliserte nøtter.  Server gjerne en sprø kjeks til.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

FANAFRUEN | KONTAKT MEG | TEL: 481 01 462