top of page

Iskake med jordbær og pistasj

Ingredienser:

4 eggeplommer

100 gr sukker

1 vaniljestang

4 dl kremfløte

1 dl jordbærsyltetøy, (bruker Nora sine rørte fryste bær)

1 kurv jordbær

½ pose pistasjnøtter (ca 100 gr)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Del og skrap ut frøene av vaniljestangen og pisk det sammen med fløten til stiv krem. Vend eggedosis og krem godt sammen. Kle en brødform med plastikk film slik at det kommer over kanten på formen.

 

Dekk bunnen med jordbærsyltetøyet og hell forsiktig iskremblandingen over. Brett plastikkfilmen over. Sett den i frysen i minst 1 døgn. 

 

Ta isen opp ca 15 minutter før servering. Hvelv den over på et serveringsfat med kanter. Ha over skivede jordbær og pistasjnøtter.

bottom of page