top of page

Fanafruens utsøkte Karamellpudding

Ingredienser:

150 gr sukker (smeltes først)
 

6 store egg

6 ss sukker

1 vaniljestang

9 dl h.melk

1 ½ dl fløte

 

Fremgangsmåte:

Ha sukker i en brødform og sett den inn i varm ovn på 200 grader til sukker smelter. Her må du passe godt på, så det ikke svir. Når alt sukkeret er smeltet tar du formen ut og vender den frem og tilbake slik at sukkeret dekker halvveis opp på alle sidene i formen. (Bruk gode grytevotter-dette er farlig varmt)! Sett formen til side. Varm opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen som du deler i to og skraper ut frøene. Avkjøl litt. Bland eggene med en visp, (skal bare blandes, ikke piskes stivt). Bland alt sammen, og sil blandingen over i brødformen.

Kok opp en stor panne med vann. Ha det varme vannet over i en langpanne og sett inn i en 200 grader varm stekeovn. Sett brødformen i vannet, (vannet skal ikke koke nå). Stek puddingen i 10 minutter, og skru så temperaturen ned til 125 grader, stek videre i 1 time og 50 minutter. Avkjøl og sett kaldt. Før du hvelver karamellpuddingen på serveringsfat, skjær den løs langs kanten av formen, legg et fat over og snu den raskt rundt.

Det er fullt mulig å lage karamellpuddingen i porsjonsformer, slik som illustrert på bildet. Fordel da sukkeret i porsjonsformer, og gjør ellers akkurat som beskrevet over, men reduser da steketiden på 125 grader til 1 time og 20 minutter.

Server gjerne med litt pisket krem ved siden av.

bottom of page