top of page

Panna Cotta med bringebærcoulis

Ingredienser:

4 dl fløte

1 dl melk

90 gr sukker

2 stk gelatinplater

1 stk vaniljestang

Saften av 1/2 - 1 lime

Coulis:

200 gr frosne bringebær

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

Saften av 1/2 - 1 lime

 

Fremgangsmåte:

Del vaniljestang og skrap ut frøene. Ha dette i en panne sammen med melk, 3 dl fløte og sukker. Kok opp, trekk til side og la stå i 10 minutter. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme væsken.

 

Rør inn resten av fløten, sil blandingen og avkjøl til romtemperatur. Tilsett lime, (smak deg frem om du vil nytte all saften), og fordel blandingen i 4 porsjonsglass/skåler. La stå kaldt i 4-6 timer, og gjerne natten over.

 

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er løst opp. Ha de frosne bringebærene i en smoothie maskin, hell over sukkerblandingen og ha i limesaften. La maskinen gå til det er en jevn og glatt blanding som deretter siles, slik at alle bringebærsteinene blir liggende igjen.

bottom of page