Panna Cotta med bringebærcoulis
Ingredienser:
4 dl fløte
1 dl melk
90 gr sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
Saften av 1/2 - 1 lime
Coulis:
200 gr frosne bringebær
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
Saften av 1/2 - 1 lime
Fremgangsmåte:
Del vaniljestang og skrap ut frøene. Ha dette i en panne sammen med melk, 3 dl fløte og sukker. Kok opp, trekk til side og la stå i 10 minutter. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil blandingen og avkjøl til romtemperatur. Tilsett lime, (smak deg frem om du vil nytte all saften), og fordel blandingen i 4 porsjonsglass/skåler. La stå kaldt i 4-6 timer, og gjerne natten over.
Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er løst opp. Ha de frosne bringebærene i en smoothie maskin, hell over sukkerblandingen og ha i limesaften. La maskinen gå til det er en jevn og glatt blanding som deretter siles, slik at alle bringebærsteinene blir liggende igjen.