top of page

Panna Cotta med moltecoullis

Ingredienser:

3 stk gelatinplater

1 vaniljestang

4 dl kremfløte

1 dl h-melk

1 dl sukker

Coullis:

300 gr molter

1 dl vann

1 dl sukker

saften av ½ - 1 sitron

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frø. Ta av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløte/melkeblandingen. Hell blandingen i 4 porsjonsskåler / glass. Sett kaldt i 4-5 timer, men la gjerne stå natten over.

 

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha moltene i en blender og hell over sukkerlaken. Smak til med sitron. Sil sausen og sett den kaldt.

 

Ved servering ha litt multesaus over panna cotta`en og pynt gjerne med tørkede blomster eller sitronmelisse. Ha gjerne resten av moltesausen i en liten mugge og server ved siden av.

bottom of page