Panna Cotta med moltecoullis
Ingredienser:
3 stk gelatinplater
1 vaniljestang
4 dl kremfløte
1 dl h-melk
1 dl sukker
Coullis:
300 gr molter
1 dl vann
1 dl sukker
saften av ½ - 1 sitron
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frø. Ta av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløte/melkeblandingen. Hell blandingen i 4 porsjonsskåler / glass. Sett kaldt i 4-5 timer, men la gjerne stå natten over.
Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha moltene i en blender og hell over sukkerlaken. Smak til med sitron. Sil sausen og sett den kaldt.
Ved servering ha litt multesaus over panna cotta`en og pynt gjerne med tørkede blomster eller sitronmelisse. Ha gjerne resten av moltesausen i en liten mugge og server ved siden av.