top of page

Rabarbra og jorbærkompott med pernod is

Ingredienser:

1 vaniljestang

2 stk eggeplomme

2 ss sukker

2 dl kremfløte

3 ss likør Pernod el annen lakrislikør

Kompott:

350 gr rabarbra

3,5 dle eplejuice

1 dl sukker

1 vaniljestang

½ ss potetmel

½ dl vann

350 gr jordbær

 

Fremgangsmåte:

Begynn med isen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, visp sammen til lys og kremaktig eggedosis – ta ut vaniljestangen. Pisk fløten lett stiv, bland inn eggedosisen, smak til med Pernod. Frys det ned i minst 3-4 timer, gjerne natten over.

 

Trekk skinnet av rabarbra stilkene og del i 2-3 cm biter. Ha eplejuice og sukker i en panne, del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frø og stang i juicen og kok opp det hele. Tilsett rabarbra i biter og la småkoke i 8-10 minutter under lokk, smak og ha evt i litt mer sukker om du finner det nødvendig. Rør sammen potetmel i kaldt vann, tilsett dette i en tynn stråle under stadig omrøring. Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl, kompotten vil da tykne noe. Rens jordbærene og del dem i skiver, vend dem inn i kompotten før servering.

 

Anrett kompotten i pene porsjonskåler og topp med en kule Pernod is. Pynt gjerne med en tørket blomst eller sitronmelisse.

bottom of page