top of page

Sitronfromasj med bringebær coulis

Ingredienser:

3 stk gelantinplater

1-2 ss varmt vann

3 eggeplommer

75 gr melis

2 dl kremfløte

finrevet skall og saft av 1,5 sitroner

3 stk eggehviter

Coulis:

200 gr frosne bringebær

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

saften av ½ lime

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt forsiktig i 1-2 ss varmt vann. Sett til side, men pass på at det ikke begynner å stivne… (da må det smeltes på nytt). Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis. Pisk fløten stiv og bland inn eggedosis og sitronsaft og skall.  Hell den oppløste gelatinen forsiktig i, mens du stadig rører. Stivpisk eggehvitene med resten av melisen og vend det forsiktig inn i kremblandingen. Hell fromasjen i porsjonsformer, dekk med plastfolie og la stå kaldt i minimum 3 timer, men gjerne natten over. 

 

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er løst opp. Ha de frosne bringebærene i en smoothie maskin, hell over sukkerblandingen og ha i lime saften. La maskinen gå til alt er blitt en jevn og glatt litt tykk saus, sil sausen – bruk gjerne en skje og «trykk» sausen gjennom silen, slik at alle bringebærsteinene blir liggende igjen. 

 

Rett før servering ha bringebær coullis på fromasjen og pynt gjerne med friske bær, tørkede blomster eller sitronmelisse. Smaker også godt med en søt sprø kjeks ved siden av.

bottom of page