Sitronfromasj med bringebær coulis
Ingredienser:
3 stk gelantinplater
1-2 ss varmt vann
3 eggeplommer
75 gr melis
2 dl kremfløte
finrevet skall og saft av 1,5 sitroner
3 stk eggehviter
Coulis:
200 gr frosne bringebær
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
saften av ½ lime
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt forsiktig i 1-2 ss varmt vann. Sett til side, men pass på at det ikke begynner å stivne… (da må det smeltes på nytt). Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis. Pisk fløten stiv og bland inn eggedosis og sitronsaft og skall. Hell den oppløste gelatinen forsiktig i, mens du stadig rører. Stivpisk eggehvitene med resten av melisen og vend det forsiktig inn i kremblandingen. Hell fromasjen i porsjonsformer, dekk med plastfolie og la stå kaldt i minimum 3 timer, men gjerne natten over.
Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er løst opp. Ha de frosne bringebærene i en smoothie maskin, hell over sukkerblandingen og ha i lime saften. La maskinen gå til alt er blitt en jevn og glatt litt tykk saus, sil sausen – bruk gjerne en skje og «trykk» sausen gjennom silen, slik at alle bringebærsteinene blir liggende igjen.
Rett før servering ha bringebær coullis på fromasjen og pynt gjerne med friske bær, tørkede blomster eller sitronmelisse. Smaker også godt med en søt sprø kjeks ved siden av.