top of page

Sitronterte med friske bær

Ingredienser:

175 gr mel

40 gr melis

75 gr usaltet smør

1 eggeplomme

1 ss vann

 

Fyllet:

4 sitroner

6 egg

175 gr sukker

2 dl fløte

 

Garnityr:

1 korg jordbær

Litt melis

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og kjør til deigen samler seg til en fast klump, kna den gjerne litt ekstra på benken, før du lar den hvilke i kjøleskap i ca 30 minutter. Kjevl deigen så tynn som mulig. Ha den i en smurt kakeform, 24 cm, og kle formen med deigen slik at den også dekker innsiden av formen. Prikk kakebunnen med en gaffel og pensle den med en lettpisket eggehvite. Stek bunnen i 200 grader i 20 minutter. Ta ut kakebunnen og sett ned temperaturen til 180 grader.

 

Ha egg, sukker og fløte i en bolle. Vask og tørk sitronene godt. Riv deretter skallet og press ut saften av sitronene, ha også det i bollen. Piskes godt sammen, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Hell det over tertebunnen. Stek kaken videre i 180 grader i 30 minutter. Den skal fortsatt være litt «skjelven» når du tar den ut, men dette setter seg når den blir avkjølt. Må stå kaldt minst 1 time før servering, men anbefaler gjerne at den får stå i ett døgn.

 

Anrett pene stykker på et porsjonsfat og server med oppdelte jordbær ved siden av. Rett før servering sikt litt melis over både kake og bær, og pynt med sitronmelisse eller tørkede blomster.

bottom of page