Sjokoladefondant med appelsinsalat

Ingredienser:

Sjokoladefondant 

125 gr sukker

125 gr godt smør

125 gr hvetemel

125 gr mørk kokesjokolade, (bruk gjerne 70%, men vanlig kokesjokolade fungerer også fint)

4 store egg

 

Appelsinsalat

2 store saftige appelsiner

½ dl nypresset sitronsaft

¾ dl vann

1 ½ dl brunt sukker

3 ss konjakk

 

Fremgangsmåte:

Start med appelsinsalaten. Kok sukkerlake, unntatt konjakken og avkjøl. Bland laken m konjakken og la stå til servering. Skrell appelsinene og skjær av hvite hinner. Skjær dem i tynne skiver, ha plast over og sett i kjøleskap.

 

Fortsett med sjokoladefondantene: Oppskriften er til 5/6 porsjoner eller du kan velge å lage de i litt store former. Smelt sjokoladen i vannbad, og smelt smøret over middels varme. Pisk egg og sukker lett, tilsett hvetemel, deretter smeltet smør og sjokolade, rør lett sammen, og hell røren i godt smurte ildfaste former, ca ¾ fulle. Sett kaldt frem til steking. Så langt kan desserten gjøres klar i god tid før gjestene kommer.

 

Fondantene skal stekes i 8-10 minutter i 220 grader. Fondantene skal være stivnet i kantene, men fortsatt skjelven i midten, slik at midten flyter litt ut når man setter skjeen i den.

 

Hvelv formene over på et serveringsfat. Appelsinskivene fordeles pent ved siden av, og fordel laken over. Server gjerne med et lite dryss av melis og pynt med mynteblader.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

FANAFRUEN | KONTAKT MEG | TEL: 481 01 462