Sjokoladefondant med appelsinsalat
Ingredienser:
Sjokoladefondant
125 gr sukker
125 gr godt smør
125 gr hvetemel
125 gr mørk kokesjokolade, (bruk gjerne 70%, men vanlig kokesjokolade fungerer også fint)
4 store egg
Appelsinsalat
2 store saftige appelsiner
½ dl nypresset sitronsaft
¾ dl vann
1 ½ dl brunt sukker
3 ss konjakk
Fremgangsmåte:
Start med appelsinsalaten. Kok sukkerlake, unntatt konjakken og avkjøl. Bland laken m konjakken og la stå til servering. Skrell appelsinene og skjær av hvite hinner. Skjær dem i tynne skiver, ha plast over og sett i kjøleskap.
Fortsett med sjokoladefondantene: Oppskriften er til 5/6 porsjoner eller du kan velge å lage de i litt store former. Smelt sjokoladen i vannbad, og smelt smøret over middels varme. Pisk egg og sukker lett, tilsett hvetemel, deretter smeltet smør og sjokolade, rør lett sammen, og hell røren i godt smurte ildfaste former, ca ¾ fulle. Sett kaldt frem til steking. Så langt kan desserten gjøres klar i god tid før gjestene kommer.
Fondantene skal stekes i 8-10 minutter i 220 grader. Fondantene skal være stivnet i kantene, men fortsatt skjelven i midten, slik at midten flyter litt ut når man setter skjeen i den.
Hvelv formene over på et serveringsfat. Appelsinskivene fordeles pent ved siden av, og fordel laken over. Server gjerne med et lite dryss av melis og pynt med mynteblader.