top of page

Sjokoladefondant med appelsinsalat

Ingredienser:

Sjokoladefondant 

125 gr sukker

125 gr godt smør

125 gr hvetemel

125 gr mørk kokesjokolade, (bruk gjerne 70%, men vanlig kokesjokolade fungerer også fint)

4 store egg

 

Appelsinsalat

2 store saftige appelsiner

½ dl nypresset sitronsaft

¾ dl vann

1 ½ dl brunt sukker

3 ss konjakk

 

Fremgangsmåte:

Start med appelsinsalaten. Kok sukkerlake, unntatt konjakken og avkjøl. Bland laken m konjakken og la stå til servering. Skrell appelsinene og skjær av hvite hinner. Skjær dem i tynne skiver, ha plast over og sett i kjøleskap.

 

Fortsett med sjokoladefondantene: Oppskriften er til 5/6 porsjoner eller du kan velge å lage de i litt store former. Smelt sjokoladen i vannbad, og smelt smøret over middels varme. Pisk egg og sukker lett, tilsett hvetemel, deretter smeltet smør og sjokolade, rør lett sammen, og hell røren i godt smurte ildfaste former, ca ¾ fulle. Sett kaldt frem til steking. Så langt kan desserten gjøres klar i god tid før gjestene kommer.

 

Fondantene skal stekes i 8-10 minutter i 220 grader. Fondantene skal være stivnet i kantene, men fortsatt skjelven i midten, slik at midten flyter litt ut når man setter skjeen i den.

 

Hvelv formene over på et serveringsfat. Appelsinskivene fordeles pent ved siden av, og fordel laken over. Server gjerne med et lite dryss av melis og pynt med mynteblader.

bottom of page