Fransk sjokoladekake med pasjonsfrukt saus
Ingredienser:
250 gr kokesjokolade
250 gr usaltet smør
2 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pasjonsfruktsaus:
6-8 pasjonsfrukt
100 gr sukker
1 dl ferskpresset appelsinjuice
Litt maisenna
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade i en bolle i vannbad. Lag eggedosis av egg og sukker. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen og bland til slutt mel og bakepulver forsiktig inn. Smør en rund kakeform på 24 cm, og stek kaken i 200 grader i ca 30 minutter. Om du stikker i kaken og det fortsatt henger litt røre på pinnen, så stivner dette når kaken er avkjølt.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Kjør fruktkjøttet raskt med en stavmikser. Fruktsekkene rundt frøene skal knuses, men de sorte frøene må ikke knuses, da kan sausen bli bitter. Ha frukten over i en panne sammen med sukker og juice. Kok opp. Ha 2 ts maisenna i 2 ss kaldt vann og rør det jevnt. Hell en tynn stråle i den varme sausen under stadig røring til du har fått en passe tykk saus. Avkjøl.
Anrett fine stykker av kaken på porsjonsfat og hell litt pasjonsfrukt over. Pynt gjerne med litt melis dryss og mynteblad eller tørkede blomster.