top of page

Hvit sjokolademousse med bringebær coullis

Ingredienser:

2 stk gelatinplater

175 gr hvit sjokolade

1 dl melk

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

1 dl kesam

Coulis:

200 gr frosne bringebær

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

Saften av ½ lime

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Finhakk sjokoladen. Varm opp melk og vaniljestangen til kokepunktet. Trekk av platen, klem vannet av de myke gelantinplatene og rør de inn i melken. Ha deretter i den finhakkede sjokoladen og la stå i 2 minutter før du rører det hele sammen. Avkjøl til romtemperatur. Pisk kremen stiv, og vend inn kesam og deretter sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel i 4-6 porsjonsglass.

 

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er løst opp. Ha de frosne bringebærene i en smoothie maskin, hell over sukkerblandingen og ha i lime saften. La maskinen gå til det er en jevn og glatt blanding som deretter siles, slik at alle bringebærsteinene blir liggende igjen.  

 

Rett før servering hell litt bringebær coullis på moussen, (ha gjerne resten i en liten mugge på bordet, dersom noen ønsker litt mer). Pynt gjerne med friske bær, tørkede blomster eller sitronmelisse. Smaker også godt med en sprø kjeks ved siden av.

bottom of page