top of page

Sjokoladeskåler med sjokolademousse

Ingredienser:

4 stk vannballonger (+ ha gjerne noen flere på lur dersom de sprekker)

200 gr mørk sjokolade

Litt matfett 

Sjokolademousse:

200 gr mørk sjokolade

4 stk eggeplommer

4 stk eggehviter

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

100 gr friske bringebær.

 

Fremgangsmåte:

Start med å smelte sjokoladen i vannbad. Kjøl den deretter litt ned, (er den for varm, sprekker ballongene). Blås opp vannballongene, men ikke blås de helt full, sett på en knute. Finn frem et stekebrett med papir. Spray nedre halve delen av ballongene med matfett, (da løsner de lettere). Dypp bunnen av ballongene i sjokoladen, prøv å få en jevn sjokoladekant rundt ballongen, slik at det blir en jevn fin skål til slutt. Sett ballongene rett på bakepapiret, da vil den få en bunn som kan stå.

 

Sett ballongene i kjøleskap til stivnet. Gjerne til neste dag. Når stivnet, lag et lite hull på toppen av ballongen og la luften sive ut forsiktig. Dra så av ballongen. Om noe henger igjen og det blir hull, så reparerer du det raskt med litt smeltet sjokolade.

 

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl noe, (om sjokoladen er for varm koagulerer eggene)!! Rør inn en eggeplomme av gangen. Pisk fløte og vaniljesukker til krem, bland dette med sjokoladen. Visp eggehvitene stiv og bland dette forsiktig inn i sjokolade/kremblandingen.

 

Fordel i sjokoladeskålene og la stå kaldt i minst 1 time før servering. Pynt med friske bringebær og gjerne et mynteblad og server.

bottom of page