Asparges med pinjekjerner, tomat og vinaigrette
Ingredienser:
100 gr pinjekjerner
16 asparges
8 sherrytomater – delt i to
Vinaigrette:
5 ss god olivenolje
2 ss balsamicoeddik
50 gr nyrevet parmesan
nykvernet salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Rist pinjekjernene på varm tørr stekepanne til de blir lett brune – (pass på at de ikke svir, det skjer fort og smaker ikke godt), legg de over på et kjøkkenpapir, dette kan gjøres i god tid.
Skjær av den trevlete nederste delen av asparges. Deretter lag et lite snitt nederst på stilken og sett de på høykant i kaldt vann, de får et opptrekk og blir fine og saftige.
Kok opp vann i en vid kjele, tilsatt 1 ss salt og ½ ts sukker pr liter. Ha asparges i kokende vann, skru ned varmen og kok i 1-2 minutter, sil av og ha de gjerne rett i iskaldt vann, slik at kokeprosessen stopper helt, og de beholder fargen. Ta de deretter over på et kjøkkenpapir og la de renne av seg. Anrett asparges på porsjonsfat, ha på tomat, og pinjekjerner, springle vinaigrette over.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Tysk musserende: Von Buhl Riesling Brut 2015
For mer informasjon, klikk her.