carpaccio av urtemarinert indrefilet
Ingredienser:
500 gr indrefilet storfe
1 ss hakker persille
1 ss hakket frisk kjørvel,
1 ss hakket frisk estragon
1 ss salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss god olivenolje.
Dressing:
2 dl lettrømme
1 stk rød chilli
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ss limesaft
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 bunt persille, finhakk det meste og gjem litt til pynt
Salt og pepper
Salat:
1 pk ruccula
2 ss frisk kjørvel
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss god olivenolje
Fremgangsmåte:
Indrefileten skjæres ren for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge. Legg den i fryseren i 1/2 time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver. Finhakk chilli og basilikum og bland dette i rømmen. Smak til dressingen med limesaft, salt og pepper.
Anrett kjøttskivene fint på 4 porsjonstallerkener med ruccula og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper og dryss litt salt over. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Italiensk rødvin: Zenato Valpolicella Classico Superiore 2015
For mer informasjon, klikk her.