Fiskesuppe à la Fanagubben
Ingredienser:
200 gr hvit fiskefilet
200 gr renskede reker
½ sellerirot
1 liten purre
2 gulerøtter
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter fiskekraft
2 dl kraft fra kokingen av selleriroten
½ beger rømme
Salt og buljong (her må det smakes til, avhengig av hvor salt kraft som brukes)
Fremgangsmåte:
Start med å skrelle og hakke selleriroten i små terninger. Legg den i en panne, dekk med vann og kok opp, slå ned varmen og trekk videre i 10 minutter, sil av vannet, men ta vare på det, (husk at du skal bruke 2 dl av dette i suppen). Rens og hakk purre i tynne skiver. Rens og hakk gulerøttene Julienne. Om du ikke har en kjøkkenmaskin som hakker grønnsakene dine Julienne, så betyr det enkelt og greit at de skal skjæres i tynne strimler; 6-8 cm lange, og ca 2 mm tykke. (Suppen smaker selvsagt like godt om du deler gulerøttene på annet vis, men det ser delikat ut med gulerøtter Julienne)! Skjær fisken i terninger og ha den i kokende, godt saltet vann, skru ned varmen og trekk i 5 minutter, sil av vannet og sett fisken til side.
Smelt smør og rør inn melet. Spe med kraft av selleriroten samt fiskekraften. Kok opp og tilsett gulerøtter og sellerirot, skru ned varmen og trekk i 5 minutter. Ta ca 1 dl av suppen over i en skål og bland sammen med rømmen, pisk godt, før du har alt tilbake i suppen og rør godt. Ha til slutt i purre og trekk i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og buljong. Rett før servering tilsettes fisk og reker, (må ikke koke etter at rekene er tilsatt, da blir de seige)!
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Fransk hvitvin: Joseph Drouhin Chablis Réserve de Vaudon 2015
For mer informasjon, trykk her.