Flatbiff av vilt med bønnepuré og eplesyltetøy
Ingredienser:
300 gr flatbiff av vilt (gjerne reinsdyr)
2 ss smør
4 skiver bacon
1 ss smør
1 ½ dl creme fraiche
¼ pakke babyspinat
4 ss eplesyltetøy
Nykvernet salt og pepper
Bønnepuré:
1 bunt blad persille
1 boks hermetiske hvite store bønner (ca 380 gr)
1 ss olje
Nykvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun fileten på alle siden i en varm panne med smør til brun stekeskorpe. Legg den over i en ildfast form. Bruk steketermometer og stek i 125 grader til kjernetemperaturen er 55 grader. (ca 20 minutter). La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Skjær i 1,5 cm tykke skiver.
Kok opp en kjele med vann. Ha i bladpersillen og kok i 1 minutt, ha den direkte over i kaldt vann for å beholde fargen. Sil væsken av bønnene, kjør bladpersille i hurtigmikser sammen med de hvite bønnene, spe med olje og smak til med salt og pepper.
Kutt bacon i små biter. Fres det sprøtt i en panne med litt smør. Legg det over på en tallerken dekket med tørkepapir, slik at fettet renner av.
Pisk creme fraiche stiv og ha det i en liten sprøytepose, (evt lag et kremmerhus av bakepapir).
Anrett bønnepuré på porsjonsfat, ha på kjøtt, sprøyt små prikker av creme fraiche, legg på små skjeer av eplesyltetøy og dryss over bacon. Pynt med noen blader av babyspinat.
Vinanbefaling:
Fransk Rødvin: Texier Cairanne 2015
For mer informasjon, klikk her.