top of page

Fanafruens Ferske Hummersuppe

Ingredienser:

Hummerkraft

1 stk fersk hummer (ca 600 – 750 gram)

1 løk

1 gulrot

1 lite stk sellerirot

½ purre

Godt smør

Suppe:

2 ss godt smør

2 ss hvetemel

½ ss tomatpure

6 dl hummerkraft

1 dl hvitvin tørr

2 dl fiskekraft

3 dl fløte

2 ss soyasaus

½ dl sherry

Nykvernet salt og pepper.

Garnityr:

1 dl fløte – så vidt pisket stiv

Hummer rogn (evt rød lodderogn)

Skalldyrsolje

Dill

 

Fremgangsmåte:

Start med å koke hummeren. Ha den i kokende vann som er tilsatt ½ dl salt pr liter vann. Kokes i 12 minutter og haes deretter rett over i iskaldt vann – dette for å stoppe kokeprosessen og sikre at ikke hummerkjøttet blir seigt! La avkjøle helt. Rens deretter ut alt hummerkjøttet, adskill evt rogn, og legg til side. Fjern innmat i hodet, skrap vekk gjeller og del skallet i mindre biter. Surr dette i godt smør og ha det over i en panne. Skrell og del gulrot, sellerirot, purre og løk i biter, surr dette blankt i godt smør og ha over i samme panne. Fyll opp med vann til det dekker skal/grønnsaker, ha i litt salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 45 – 60 minutter. Sil kraften.

 

Smelt smør og rør inn mel til en jevn og glatt blanding, tilsett tomatpure, hummerkraft, fiskekraft og hvitvin. Kok opp og la koke i ca 10 minutter, - så langt kan den lages gjerne dagen i forveien, og resten kan gjøres rett før servering. I så fall må den varmes opp forsiktig og deretter tilsett fløte, soyasaus, sherry og smak til med salt og pepper.

 

Skjær hummerkjøttet i små biter og fordel i serveringskåler, hell over varm suppe. Pynt med litt lettpisket krem, rogn, skalldyrsolje og dill.

 

Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!

Vinanbefaling:

Champagne: Launois Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2010

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page