Jordskokksuppe med bacon og jordskokk chips

Ingredienser:
500 gr jordskokk
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksbåter - finhakket
1 dl hvitvin
2,5 dl god kyllingkraft
4 dl h-melk
3 dl fløte
ca 1/2 sitron (saften, smak til)
godt smør til steking
100 gr bacon
olje til steking av jordskokk chipsen
nykvernet salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Skrell og del 450 gr av jordskokken i små biter, surr de sammen med sjalottløk og hvitløk i en panne, ha over hvitvin og kok inn til halv mengde, ha deretter i kraft, melk og fløte. Kok til jordskokken er mør. Kjør så suppen jevn med stavmikser, smak til med sitronsaft, salgt og pepper.
Del bacon i små biter og stek det sprøtt, legg det på tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel), og stek dem sprø i litt varm olje, legg de over på tørkepapir slik at oljen renner av, strø over litt flaksalt.
Fordel sprøstekt bacon i serveringsskåler, hell over varm suppe og pynt med noen biter jordskokkchips og noen dråper med god olivenolje.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Fransk hvitvin: Cuvée Christer Berens La Motte 2016
For mer informasjon, klikk her.