top of page

Jordskokksuppe med bacon og jordskokk chips

Ingredienser:

500 gr jordskokk

2 stk sjalottløk

2 stk hvitløksbåter - finhakket

1 dl hvitvin

2,5 dl god kyllingkraft

4 dl h-melk

3 dl fløte

ca 1/2 sitron (saften, smak til)

godt smør til steking

100 gr bacon

olje til steking av jordskokk chipsen

nykvernet salt og pepper. 

 

Fremgangsmåte:

Skrell og del 450 gr av jordskokken i små biter, surr de sammen med sjalottløk og hvitløk i en panne, ha over hvitvin og kok inn til halv mengde, ha deretter i kraft, melk og fløte. Kok til jordskokken er mør. Kjør så suppen jevn med stavmikser, smak til med sitronsaft, salgt og pepper. 

Del bacon i små biter og stek det sprøtt, legg det på tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel), og stek dem sprø i litt varm olje, legg de over på tørkepapir slik at oljen renner av, strø over litt flaksalt.

Fordel sprøstekt bacon i serveringsskåler, hell over varm suppe og pynt med noen biter jordskokkchips og noen dråper med god olivenolje. 

Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!

Vinanbefaling:

Fransk hvitvin: Cuvée Christer Berens La Motte 2016

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page