Kamskjell med blomkålpuré og granateple
Ingredienser:
8 stk kamskjelll
1 ss smør til steking
litt olje
nykvernet salt og pepper
1 granateple
litt ruccula salat
Blomkålpuré:
1 stk blomkål
1 båt hvitløk
2 dl matfløte
2 ss smør
Fremgangsmåte:
Ha matfløten i en panne, del blomkålen i små buketter og ha i fløten, tilsett hvitløken og kok møre. Sil av fløten, (men ta vare på den). Bruk en stavmikser og mos blomkålen, tilsett smøret og evt noe av fløten til du får en jevn og glatt mos, smak til med salt og pepper.
Rensk granateplet, slik at du sitter igjen med bare de røde kjernene.
Pensle kamskjellene med litt olje, ha på litt salt og pepper, stek de deretter i varm panne, ha i smør og øs dette over. Anrett blomkålpure, kamskjell, salat og granateple kjerner på porsjonsfat. Ha til slutt litt stekeolje over.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Fransk hvitvin: Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2016
For mer informasjon, klikk her.