kamskjell-, scampi-, og laksesymfoni
Ingredienser:
4 kamskjell
4 scampi
4 små biter av salmalaks (3x3 cm)
1 ss godt smør
litt ruccola eller annen smaksrik salat
1/2 granateple
1 tomat
4 halve sitronskiver
litt persille til pynt
Saus:
1 dl sake (japansk risvin, men den kan erstattes med tørr hvitvin)
1/2 dl soyasaus
50 gr usaltet godt smør
litt limesaft.
Fremgangsmåte:
Start med å rense granateple, skrap de røde kornene ut og legg til side. Sake og soyasaus kokes inn til halv mengde, holdes deretter varm. Rett før servering tilsettes smøret i små biter og det piskes godt inn (bruk gjerne stavmikser for å få det skikkelig luftig), smak til med litt limesaft.
Ha salt og nykvernet pepper på kamskjell, scampi og salmalaksen. Smelt smøret i varm panne og stek sjømaten lett på begge sider. Det må ikke stekes for mye, ca 1-1,5 min på hver side.
Anrett forretten på 4 porsjonsfat, hvor du starter med salat og granateple, deretter har du 1 ss saus over, ha så på kamskjell, scampi og salmalaks, fordel resten av sausen over. Pynt med hakket tomat og persille.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
New Zealand hvitvin: Twin Islands Sauvignon Blanc 2016
For mer informasjon, klikk her.