Marinerte reker i avocado
Ingredienser:
32-40 stk reker (litt avhengig av størrelse)
2 avocadoer
½ sitron
1 tomat finhakket
Marinade:
2 dl god olivenolje
Saften av 3-4 lime
100 gr grovhakkede valnøtter
3 fedd finhakket hvitløk
1 bunt persille (finhakk det meste og gjem litt til pynt)
Salt og pepper
Dressing:
2 dl rømme
2 ss hot chilli saus
½ ts sukker
Smak til med litt lime, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell rekene, bland alle ingrediensene til marinaden og la rekene ligge i den i 3-4 timer, bland forsiktig rundt med jevne mellomrom. Bland ingrediensene til dressingen og sett kaldt. Del avokadoen i 2, fjern steinen, men behold skallet på, skjær et lite snitt på langs på undersiden av hver avocado, slik at den står støtt på fatet. Skvis litt sitronsaft over avocadokjøttet, (smaker godt og bevarer grønnfargen)! Så langt kan du gjøre alt i forkant.
Ca en halvtime før gjestene kommer kan du arrangere forretten. Ha litt dressing i hver avocado, fordel reke/nøtteblandingen over og ha gjerne litt dressing på toppen før du pynter med hakket tomat og persille.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Italiensk musserende: Jeico Prosecco Brut
For mer informasjon, klikk her.