top of page

potetsuppe med råstekte scampi og purre

Ingredienser:

500 gr poteter

2 sjalottløk

3 hvitløksbåter

litt smør

8 dl kyllingkraft,

2 dl tørr hvitvin

2 dl kremfløte

nykvernet salt og pepper

1/2 purre,
8 scampi

1-2 ts creme fraiche

litt skalldyrsolje (evt trøffelolje). 

 

Fremgangsmåte:
Skrell og del potetene i terninger. Surr løk, hvitløk og potetene blanke i litt smør, tilsett kraft og hvitvin. Kok opp og senk varmen, kok til potetene er møre. Bruk stavmikser og kjør til suppen er helt glatt, tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Hakk purren i tynne skiver, surr den i litt smør til blank. Ha litt salt og pepper på scampiene og stek de raskt på hver side i varmt smør. Fordel purre i dype skåler, hell over varm suppe, ha en kvart ts med creme fraiche i den varme suppen slik at den flyter litt utover, (skal veldig lite til), legg 2 stekte scampi i midten og pynt med noen dråper olje og server. 

Ett lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!

Vinanbefaling:

Fransk hvitvin: Trimbach Riesling 2015

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page