top of page

reinsdyrfilet med rødbetpuré

Ingredienser:

200 gr ytrefilet av reinsdyr

2 ss smør til steking

nykvernet salt og pepper

Puré:

250 gr rødbete

1 ss smør

nykvernet salt og pepper

Brasert kålrot:

150 gr kålrot

1 ss smør

1 dl blåbærsaft

½ dl frosne blåbær

nykvernet salt og pepper

litt dill

litt frysetørret bringebær (fåes i velassorterte dagligvareforretninger el i helsekostbutikker). 

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage rødbetpuré. Skyll betene godt og kok de i en kjele vann til de er så vidt møre, (ca 1 time). Skrell de med en skarp kniv, (bruk gjerne tynne hansker, da de farger veldig av), del de i små biter. Kjør de til jevn masse i en stavmikser, smak til med smør, salt og pepper. Kan lages god tid i forveien og bare varmes opp før servering.

 

Krydre fileten med salt og pepper, brun den på begge sider i varm stekepanne med smør. Legg den i ildfast form. Stek i forvarmet ovn på 125 grader i ca 20 min. Bruk steketermometer; kjernetemperaturen skal være 55 grader. La fileten hvile i 10 minutter før du skjærer i den.

 

Knus frysetørket bringebær i morter eller på annen måte til fint pulver, sil deretter pulveret slik at du unngår bringebærsteinene.

 

Skrell kålrot og del den i små kuber, som igjen deles i små trekanter. Smelt smør i en dyp stekepanne. Stek terninger av kålrot når smøret har blitt lett brunt, stek de raskt på alle sider, til de er gylden, men fortsatt faste, ha på et lite dryss av salt og pepper. Hell over blåbær og blåbærsaft og la det koke litt inn. Vend på bitene slik at de blir dekket av saften på alle kanter. (Skal få en flott blå farge utenpå, og fortsatt gul inni)!

 

Anrett reinsdyrfilet med rødbetpuré, blåbærbraisert kålrot og litt av blåbærsaften fra stekingen. Pynt med bringebærpulver og dill, og server. 

Vinanbefaling:

Fransk rødvin; Le Chorégraphe Côtes du Rhône 2016

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page