Spekeskinke med persilleolje
Ingredienser:
12-16 skiver spekeskinke (litt avhengig av størrelse)
1 pk pinjekjerner
1 vårløk
litt ruccola salat
Persilleolje:
1 bunt bladpersille
1/2 ts salt
4 ss god olivenolje.
Fremgangsmåte:
Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til gyllen farge, sett til side. Lag persilleolje; Bruk en morter og knus bladpersille sammen med salt, hell i olivenolje og bruk morteren videre til en jevn masse (en blender eller stavmikser kan også brukes, kjør først persille og salt, og spe deretter med oljen).
Anrett ruccola salat og spekeskinke pent på 4 porsjonsfat. Dryss finhakket vårløk og ristede pinjekjerner over. Ha persilleoljen på rett før servering.
Et lite stykke godt brød, toast eller lignende smaker godt til!
Vinanbefaling:
Øl: Mon Plaisir Pale Ale 7F eller
Fransk Musserende: Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015
For mer informasjon, klikk her.