top of page

Breiflabb rullet i bacon med søtpotetmos

Ingredienser:

800 gr breiflabb filet

6-8 lange skiver bacon

fersk basilikum

4 stk søtpotet

1 stk potet

2 ss smør

1 dl matfløte

nykvernet salt og pepper

4 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk,

0,5 dl epleeddik

1 dl maisolje (evt annen nøytral olje)

1 dl ketchup

10 dråper worchestersaus

200 gr sukkererter, (kan evt erstattes med aspargesbønner). 

 

Fremgangsmåte:

Ta et stykke plastfolie som er lengre enn breiflabbfileten. Legg baconet tett i tett slik at det blir like langt som fileten. Legg fileten på, dryss på salt og pepper. Dekk fileten med basilikumblader og rull alt inn i baconet. Stek fileten lett på alle sider i en stekepanne i litt olje. Legg den over i en ildfast form og sett den inn i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.

 

Skrell og del opp potetene i biter, kok dem møre i vann. Hell av vannet og mos potetene sammen med smør og matfløte, smak til med salt og pepper.

 

Finhakk sjalottløk og hvitløk og bland sammen med resten av ingrediensene til løkvinaigrette, (rist det gjerne godt sammen i en shaker), smak til med salt og pepper.

 

Surr sukkerertene blank i en panne med litt smør i 4-5 minutter, kvern over litt salt og pepper.

 

Del fileten i 4 like deler, anrett på porsjonsfat sammen med mos og sukkererter, hell litt løkvinaigrette rundt

Vinanbefaling:

Portugisisk hvitvin; Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2016        ​

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page