top of page

Helstekt indrefilet med rødvin saus og stekte poteter

Ingredienser:

1 stk indrefilet av storfe (ca 1 kg)

1 ss smør til steking

16 stk små poteter

2 dl havsalt

1 ss olje

4 store tomater

1 løk

1 dl god olivenolje

½ ss krydderblanding (salt, pepper, buljong, paprikapulver) 

200 gr aspargesbønner

Rødvinsaus:

1 gulerot

3 sjalottløk

1 hvitløksbåt

1 ss godt smør

1 kvast timian

1 ss tomatpure

1 ½ dl rødvin

1 ½ dl kalvekraft

2 ss usaltet smør

nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte:

Salt og pepre indrefileten godt. Smelt smøret i en varm panne og vent til det er lett brunt og sluttet å skumme, stek fileten brun på alle sider. Ha den over i en ildfast form og stek den videre i ovnen på 125 grader. Bruk steketermometer! Lite stekt 55-60 grader, medium 60-65 grader, og helt gjennomstekt 70 grader. Jeg tar alltid fileten ut når den har oppnådd 2-3 grader mindre enn jeg ønsker, dette fordi den øker alltid litt etter at den er tatt ut. La fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den. 

 

Vask og tørk potetene. Legg de på salt i en ildfast form. Pensle potetene med olje og sett dem i ovnen sammen med kjøttet. Når du tar kjøttet ut for å hvile, skru opp temperaturen til 200 grader og stek til de er møre.Skrell og del gulrot i små biter, finhakk sjalottløk og hvitløk, surr alt i godt smør til blankt. Tilsett timian, tomatpure, kraft og rødvin, kok inn til ca 2/3 av væsken. Sil sausen, men om ønskelig kan du bruke noe av grønsakene til å lage en fyldigere saus. Da tar du litt av grønnsakene tilbake i sausen og bruker en stavmikser og moser det inn i sausen. Rett før servering tilsettes usaltet smør og dette piskes godt inn, bruk gjerne stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Del tomatene i tynne skiver, finhakk løken. Bland olje og krydder godt. Fordel tomat og løk lagvis og hell olje/krydderblandingen over. 

Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Anrett kjøtt, tomatsalat og aspargesbønner på tallerken. Server potet og saus ved siden av.

Vinanbefaling:

Spansk rødvin; Baron de Ley Reserva 2012

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page