top of page

Indrefilet av reinsdyr med stekt sopp og småløk

Ingredienser:

800 gr reinsdyr indrefilet

2 ss smør

400 gr frisk champignon

12 sjalottløk

1 ss smør

4 stk persillerot

200 gr aspargesbønner

2 ss smør

Konjakksaus:

8 dl viltkraft

4 dl fløte

2 dl konjakk

2 ss tyttebær

Nykvernet salt og pepper

100 gr kaldt smør i terninger

 

Fremgangsmåte:

Start med sausen; kok opp kraft og konjakk, skru ned varmen og kok inn til ca 1/3 av væsken. Ha i fløte, smak til med salt og pepper og kok inn videre på middels varme til det tykner noe. Pisk inn kaldt smør litt etter litt. Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærene, men OBS (!!) den må ikke varmes til over 60 grader nå, da skiller den seg.

 

Skjær forsiktig av eventuelle hinner på fileten. Krydre den med salt og pepper. Stek den i varm stekepanne med smør til brun på alle sider.  Legg fileten i ildfast form og sett den i ovnen på 125 grader i ca 20 minutter. Bruk steketermometer. Ta ut når kjernetemperatur viser 55 grader. La fileten hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Del den i 2 cm tykke skiver.

 

Rens løk og del sopp i båter, stek raskt i varm panne med smør. Krydre med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og sett den i ovnen i 10-15 minutter på 150 grader, (mens kjøtter hviler)!

 

Ha aspargesbønner i kokende lettsaltet vann, kok i 2 minutter, ha de deretter over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og bevare den fine fargen. Rens og del persilleroten i fire på langs. Stek persillerot og aspargesbønner i en varm stekepanne i smør, krydre med salt og pepper.

 

Anrett grønnsaker, sopp/løk blanding og kjøtt på porsjonsfat. Ha litt saus rundt og server resten av sausen ved siden av.

Vinanbefaling:

Italiensk rødvin; Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page