top of page

Kveite med creme fraiche og chilli

Ingredienser:

800 gr kveitefilet  (kuttet i 5x5 cm terninger)

120 gr smør

4 reddiker, skjært i tynne skiver

50 gr finhakket spinat

4 finhakkede tørkede aprikoser

1 finhakket rødløk

40 finsnittede basilikum blader

2 ts kajennepepper

1 ts salt

1 dl tørr hvitvin

300 gr creme fraiche

12-16 små poteter (eller dersom du er glad i ris, passer også det ypperlig til denne retten).

Garnityr:

1 lime delt i fire

8-12 basilikumblader

Fremgangsmåte:

Del opp 8 deler av aluminiumsfolie i 40x40 cm (2 pr pakke) Legg 2 blad folie oppå hverandre. Fordel fisk, smør, reddiker, spinat, aprikos, rødløk, basilikum på de fire. Bland creme fraiche, hvitvin, kajennepepper og salt og fordel over fisk/grønnsaker. Pakk godt sammen, og settes inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 15 minutter. (sjekk en av pakkene om fisken er stekt).

 

La pakkene hvile i 3-4 minutter før de åpnes. De serveres i pakken med en limebåt og noen basilikumblader på toppen.

Anrett en pakke på porsjonsfat og server enten små kokte poteter eller ris til!

Vinanbefaling:

Tysk hvitvin: Wongraven Morgenstern Riesling 2016

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page