top of page

kveite med spekeskinke og salvie

Ingredienser:

600 gr reinskåret kveitefilet

4 skiver med spekeskinke, gjerne en god parmaskinke

4 blader frisk salvie

litt smør til steking

200 gr sukkererter

200 gr aspargesbønner

Litt smør til steking

​4 stk poteter (Beate eller andre kokefaste poteter)

Parmesankremsaus:

2 ss smør

2 stk finhakket sjalottløk

2 dl tørr hvitvin

2 stk salvieblad

4 dl fløte

8 ss revet parmesan

2 ts finhakket persille

Nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte:

Del kveiten i 4 like deler, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, og legg spekeskinken rund midtstykket av fisken. Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig, men gjennomstekt. Steketid vil variere i forhold til tykkelsen på fiskestykket, men det er kun snakk om noen få minutter. Bruk gjerne et steketermometer, fisken skal ha en kjernetemperatur på 55 grader når den er klar!

 

Surr sjalottløk i smør til den er blank, (må ikke bli brun)! Tilsett hvitvin og salvieblader. Kok inn til ca en fjerdedel, tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper, dryss over persille.

 

Skrell og del potetene i små firkanter. (ca 1,5x1,5 cm), kok de mør i lettsaltet vann.

 

Del sukkererter og aspargesbønner i 1,5 -2 cm lengder. Surr de lett i smør på middels varme til de er blanke. Ca 4-5 minutter.  Ha litt nykvernet salt og pepper over.

 

Anrett fiskestykket på serverigstallerken, fordel poteter og grønnsaker rundt, ha på litt saus og server resten av sausen ved siden av.

Vinanbefaling:

Fransk hvitvin: Cailbourdin Poully-Fume Les Cris 2015

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page