top of page

Helgrillet kylling

Ingredienser:

1 stor kylling ca 1200 gram

1 ølboks

1 dl olje

2 kvister med rosmarin / timian

1 ss krydderblanding (grillkrydder, paprikapulver, salt/buljong, pepper)

¼ sitron

500 gr poteter (gjerne amadine)

½ olje

½ ss krydderblanding (grillkrydder, paprikapulver, salt/buljong, pepper)

Salat:

2 avocado

1 mango

1 rødløk

1 chilli

Litt god olje

Flaksalt

 

Fremgangsmåte:

Vask og tørk kyllingen. Bland olje og krydder og smør inn kyllingen. Åpne ølboksen og tøm ut litt, (evt ta en liten slurk). Stikk rosmarin / timian ned i ølboksen, og tre deretter kyllingen ned på boksen. Stikk sitronbåten i halsåpningen og sett kyllingen på en aluminiumsbakke. Steker du kyllingen på grillen, så forvarm grillen til 225 grader, og steketid mel 1-1,5 timer, skru den gjerne opp litt på slutten for en sprø skorpe. Bruker du stekeovn, så sett kyllingen på nederste rille på 225 grader her også. Grill eller stekeovn, bruk steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av brystet. Jeg synes kyllingen er best ved 70-72 grader, mens noen mener at den må være nærmere 80 grader. Prøv deg litt frem, slik at den ikke blir tørr. La kyllingen hvile 10 minutter før du deler den opp.

 

Vask og skrubb potetene godt, men behold skallet på. Del de i båter. Bland olje og krydder. Ha potetbåtene i en plastpose hell over olje/krydderblanding og knip igjen og rist rundt slik at alle båtene er dekket av blandingen. Ha de i en ildfast form, og stek de i ovnen i 225 grader i 20-25 minutter. (Om du har kyllingen i ovnen setter du de inn de siste 10 minuttene, og lar de bli stående videre, mens kyllingen hviler).

 

Finhakk mango, avocado, rødløk og chili. Ha over god olje og dryss over litt flaksalt.

 

Del kyllingen i pene serveringsbiter og server sammen med stekte poteter og en deilig frisk salat.

Anbefales å drikke:

Asiatisk øl: Chang / Tiger / Iki eller evt. annet asiatisk øl de måtte ha i nærbutikken)​

bottom of page