top of page

Lammecarrè med glaserte rotfrukter

Ingredienser:

2 stk lammecarrè (ca 1,5 kg)

2 ss olivenolje

2 ss finhakket estragon

Litt smør

600 gr mandelpotet

2 dl melk

2 ss smør

Nykvernet salt og pepper

Glaserte rotfrukter:

1 stk rødløk

2 stk gulrot

1 pk sukkererter

1 bunt grønn asparges

1 l vann

2 ss smør

3 ss sukker

2 ss estragoneddik

2 ss frisk estragon hakket

Nykvernet salt og pepper

 

Framgangsmåte:

Skrell og kok poteter.

 

Skjær bena ren for fett og kjøtt til ca 3 cm synes. Snitt med en skarp kniv langs ryggen og dra av den ytterste hinnen. Gni kjøttet godt inn med olje, krydre med estragon, salt og pepper. Brun kjøttet i smør i varm stekepanne. Legg i ildfast form og stek i 200 grader i ca 10 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det opp.

Skrell og del opp grønnsakene, løk i båter, gulrot i tynne skiver, (bruk ostehøvel), asparges deles i 2-3 biter, og sukkererter hele. Kok alle grønnsakene i ett minutt i lettsaltet vann. Sil av vannet og ha de i en kjele på middels varme sammen med sukker, eddik, smør, estragon, salt og pepper. LA de bli blanke og gylne.

 

Sil vannet av potene og damp de tørr. Mos potetene, tilsett melk, smør og bland godt. Smak til med salt og pepper.

 

Skjær lammecarreen i skiver mellom bena. Anrett potetmos, glaserte grønnsaker og kjøtt på 4 fat, ha væsken fra grønnsakene over og server.

Vinanbefaling:

Italiensk rødvin; Villa Cafaggio Chianti Classico 2014

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page