top of page

Pasta med trøffel og bacon

Ingredienser:

500 gr fersk pasta, gjerne tagliatelle

15 gr fersk hvit trøffel

25 gr fersk sort trøffel

5 dl kyllingkraft

300 gr parmesan

4 ss portvin

3 dl kremfløte

3 sjalottløk

2 ss smør

400 gr skogsbacon

Nykvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og surr i smøret i en sausepanne. Ha i kyllingkraft, fløte og portvin og gi det et forsiktig oppkok. Riv 2/3 av parmesan, all den sorte trøffelen og 2/3 av den hvite trøffelen inn i sausen. Rør jevnlig mens den står på svak varme og tykner. (Synes du sausen er for tynn river du i litt mer parmesan). Smak til med salt og pepper

Kok pasta som anvist. Kutt bacon i små biter og stek i en panne. Anrett pasta i store dype skåler, fordel bacon og sausen over. Riv siste bit av den hvite trøffelen over før servering og bare nyt!!

Vinanbefaling:

Champagne; Laurent-Perrier Rose

For mer informasjon, klikk her.

(den foreslåtte champagnen til trøflene er dyr, men om det er en gang du skal slå på stortrommen, kan det være nå!)

bottom of page