Pasta med trøffel og bacon
Ingredienser:
500 gr fersk pasta, gjerne tagliatelle
15 gr fersk hvit trøffel
25 gr fersk sort trøffel
5 dl kyllingkraft
300 gr parmesan
4 ss portvin
3 dl kremfløte
3 sjalottløk
2 ss smør
400 gr skogsbacon
Nykvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og surr i smøret i en sausepanne. Ha i kyllingkraft, fløte og portvin og gi det et forsiktig oppkok. Riv 2/3 av parmesan, all den sorte trøffelen og 2/3 av den hvite trøffelen inn i sausen. Rør jevnlig mens den står på svak varme og tykner. (Synes du sausen er for tynn river du i litt mer parmesan). Smak til med salt og pepper
Kok pasta som anvist. Kutt bacon i små biter og stek i en panne. Anrett pasta i store dype skåler, fordel bacon og sausen over. Riv siste bit av den hvite trøffelen over før servering og bare nyt!!
Vinanbefaling:
Champagne; Laurent-Perrier Rose
For mer informasjon, klikk her.
(den foreslåtte champagnen til trøflene er dyr, men om det er en gang du skal slå på stortrommen, kan det være nå!)