top of page

Reinsdyrfilet med rotgrønnsaker og viltsaus

Ingredienser:

800 gr reinsdyr ytrefilet

1 ss havsalt

1 ss einebær

2 ts timian

2 ss smør

500 gr rotgrønnsaker (f.eks; gulerøtter, sellerirot, persillerot, neper, kålrabi)

2 ss olivenolje

5 ss godt smør

2 fedd hvitløk

1 dl tørr hvitvin, (kan erstattes med grønnsakkraft)

100 gr frisk brokkoli

Viltsaus:

2 ss smør

2 ss hvetemel

6 dl kraft eller sjy

1 dl røros rømme

2-3 skiver geitost

4-5 knuste einebær

Nykvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Bruk morter og knus einebærene, finhakk timian. Krydre fileten med salt og pepper, brun den på begge sider i varm stekepanne med smør. Legg den i ildfast form og smør den inn med finhakket timian og knuste einebær. Stek i forvarmet ovn på 125 grader i ca 20 min. Bruk steketermometer; kjernetemperaturen skal være 55 grader. La fileten hvile i 10 minutter før du skjærer i den.

 

Rens og del grønnsakene i like store biter, smelt smøret, vend grønnsakene i olje og smør og ha de i en ildfast form. Tilsett hvitløk og hvitvin (el kraft). Del brokkoli i små buketter og ha over. Dryss over salt og pepper, dekk til med aluminiumsfolie og damp dem i ovn på 180 grader til møre, (ca 15 minutter).

 

Smelt smør og rør inn hvetemel, la blandingen bli brun, men pass på at det ikke blir brent! Spe med kraft/sjy under stadig omrøring. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Tilsett rømme, geitost og knuste einebær. Smak til med salt og pepper.

Vinanbefaling:

Spansk rødvin; Herencia del Padri 2012

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page