Reinsdyrfilet med rotgrønnsaker og viltsaus
Ingredienser:
800 gr reinsdyr ytrefilet
1 ss havsalt
1 ss einebær
2 ts timian
2 ss smør
500 gr rotgrønnsaker (f.eks; gulerøtter, sellerirot, persillerot, neper, kålrabi)
2 ss olivenolje
5 ss godt smør
2 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin, (kan erstattes med grønnsakkraft)
100 gr frisk brokkoli
Viltsaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
6 dl kraft eller sjy
1 dl røros rømme
2-3 skiver geitost
4-5 knuste einebær
Nykvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Bruk morter og knus einebærene, finhakk timian. Krydre fileten med salt og pepper, brun den på begge sider i varm stekepanne med smør. Legg den i ildfast form og smør den inn med finhakket timian og knuste einebær. Stek i forvarmet ovn på 125 grader i ca 20 min. Bruk steketermometer; kjernetemperaturen skal være 55 grader. La fileten hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Rens og del grønnsakene i like store biter, smelt smøret, vend grønnsakene i olje og smør og ha de i en ildfast form. Tilsett hvitløk og hvitvin (el kraft). Del brokkoli i små buketter og ha over. Dryss over salt og pepper, dekk til med aluminiumsfolie og damp dem i ovn på 180 grader til møre, (ca 15 minutter).
Smelt smør og rør inn hvetemel, la blandingen bli brun, men pass på at det ikke blir brent! Spe med kraft/sjy under stadig omrøring. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Tilsett rømme, geitost og knuste einebær. Smak til med salt og pepper.
Vinanbefaling:
Spansk rødvin; Herencia del Padri 2012
For mer informasjon, klikk her.