Rekegryte med sopp og karri
Ingredienser:
½ kg renskede reker
3 ss smør
3 fedd hvitløk
1 liten purre
1 rød paprika
200 gr frisk sopp (gjerne aroma)
4 ss tomatpure
2 dl creme fraiche
3 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 ss konjakk
1 ts paprikapulver
2 ts karri
Nykvernet salt og pepper
Ris (bruk gjerne villris)
Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk, del alle de andre grønsakene i like biter, og surr alt i smør i en god panne til det blir blankt. Tilsett tomatpuré, creme fraiche, kremfløte, soyasaus og konjakk. Ha i paprikapulver, karri og smak til med salt og pepper. Kok opp. Tilsett reker rett før servering, (må ikke koke etter at rekene er tilsatt, da blir de seig).
Kok ris etter anvisning. Server med godt brød som smaker utmerket til denne retten!
Vinanbefaling:
Tysk hvitvin; August Eser Hallgarten Schönhell Riesling Kabinett Trocken
For mer informasjon, klikk her.