top of page

Svinefilet med fløtegratinerte poteter

Ingredienser:

800 gr romtemperert svin indrefilet

1 ss smør

2 pk sukkererter

400 gr små tomater, (bland gjerne røde og gule)

Nykvernet salt og pepper

Gratinerte poteter:

8 stk poteter

2 stk hvitløk (kan sløyfes om ikke barna liker det)

1 ts salt

2,5 dl fløte

1,5-2 dl revet gul ost

 

Fremgangsmåte:

Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver før de legges over i en smurt ildfast form. Bland fløte, salt og finhakket hvitløk og hell over. Stek i forvarmet ovn, 200 grader i ca 1 time. Ca. 20 minutter før slutt dryss over revet ost.

 

Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg den i en ildfast form og stek i 200 grader i 20-25 minutter. Bruk steketermometer og ta kjøttet ut når det viser 67-68 grader om du ønsker en rosa kjerne, vent til den viser 75 grader om du vil ha den helt gjennomstekt. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Skjær i ca 2 cm tykke skiver.

 

Del tomatene i 2. Rens og del sukkertene i 2-3 deler. Surr alt lett i smør til blanke, dryss over litt nykvernet salt og pepper.

 

Fordel kjøtt, poteter og tomat/sukkererter på 4 tallerkener og server.

Vinanbefaling (alkoholfri):

Norsk alkoholfri; Ringi Eple og Aronia 2012

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page