Svinefilet med fløtegratinerte poteter
Ingredienser:
800 gr romtemperert svin indrefilet
1 ss smør
2 pk sukkererter
400 gr små tomater, (bland gjerne røde og gule)
Nykvernet salt og pepper
Gratinerte poteter:
8 stk poteter
2 stk hvitløk (kan sløyfes om ikke barna liker det)
1 ts salt
2,5 dl fløte
1,5-2 dl revet gul ost
Fremgangsmåte:
Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver før de legges over i en smurt ildfast form. Bland fløte, salt og finhakket hvitløk og hell over. Stek i forvarmet ovn, 200 grader i ca 1 time. Ca. 20 minutter før slutt dryss over revet ost.
Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg den i en ildfast form og stek i 200 grader i 20-25 minutter. Bruk steketermometer og ta kjøttet ut når det viser 67-68 grader om du ønsker en rosa kjerne, vent til den viser 75 grader om du vil ha den helt gjennomstekt. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Skjær i ca 2 cm tykke skiver.
Del tomatene i 2. Rens og del sukkertene i 2-3 deler. Surr alt lett i smør til blanke, dryss over litt nykvernet salt og pepper.
Fordel kjøtt, poteter og tomat/sukkererter på 4 tallerkener og server.
Vinanbefaling (alkoholfri):
Norsk alkoholfri; Ringi Eple og Aronia 2012
For mer informasjon, klikk her.