top of page

Svinefilet med hasselback poteter og soppsaus

Ingredienser:

800 gr romtemperert svin indrefilet

1 ss smør

400 gr champignon eller aroma sopp

2 stk finhakket småløk

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 ss soya saus

1 bg kremfløte

2 ss creme fraiche

Nykvernet salt og pepper

Hasselback poteter:

4 store, evt 8 mellomstore poteter (helst litt avlange) 

4 ss smeltet smør

2 ss griljermel

Nykvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Begynn med potetene; Skrell potene, legg de på langs og skjær en liten bit av bunnen slik at de står støtt. Skjær potetene i tynne skiver på tvers, men uten å skjære helt gjennom, (poteten skal henge sammen). Sett de ved siden av hverandre i en ildfast form. Hell over smeltet smør, krydre med salt og pepper og topp med griljermel. Stek potetene i 30 minutter i 225 grader, de er nå halvferdig. Stekes ferdig når kjøttet hviler.

 

Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg den i en ildfast form og stek i 200 grader i 20-25 minutter. Bruk steketermometer og ta kjøttet ut når det viser 67-68 grader om du ønsker en rosa kjerne, vent til den viser 75 grader om du vil ha den helt gjennomstekt. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Skjær i ca 2 cm tykke skiver. Nå setter du ovnen på 225 grader og ferdigsteker potetene i 10-15 minutter.

 

Sopp og løk freses i smør på middels varme, når en del av væsken har sluppet, (ca 5 minutter), tilsett mel, bland godt. Spe med fløte og la det småkoke i 5-10 minutter. Tilsett creme fraiche og soya saus. Smak til med salt og pepper.

 

Anrett potet, kjøtt og soppsaus på porsjonstallerkener og server.

Vinanbefaling:

Chilensk rødvin, Caliboro Erasmo Cabernet Merlot 2010

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page