top of page

Tagliatelle med safran, kamskjell og scampi

Ingredienser:

500 gr fersk tagliatelle

24 scampi

12 kamskjell

150 gr aroma sopp i skiver

Litt persille

Safransaus:

6 sjalottløk

2 hvitløksfedd

6 tørkede tomater

2 ss smør

3 dl fiskekraft

2 dl tørr hvitvin

3 dl kremfløte

6-8 safrantråder

Nykvernet salt og pepper

Salat:

1 pk ruccula

1 avocado

4 gode tomater

Litt god olje

Litt havsalt

Godt brød og smør. (Jeg liker å servere et nøttebrød til denne retten).

 

Fremgangsmåte:

Start med sausen. Legg safrantrådene i bløt i ½ dl hvitvin. Finhakk løk, hvitløk og tørkede tomater, surr dette i smør til blankt. Tilsett kraft, resten av hvitvinen og halvparten av fløten. Kok inn til halv mengde. Tilsett hvitvinen som nå har fått en nydelig farge og smak fra safranen, samt resten av fløten. Smak til med salt og pepper.

 

Lag en enkel salat av ruccula, tomat og avocado. Ha over litt god olje og et dryss av havsalt.

 

Kok tagliatelle etter anvisning.  Stek soppen i varm panne i smør, dryss litt salt og pepper over. Del kamskjellene på langs, (slik at de blir halvparten så tykk). Krydre kamskjell og scampi med salt og pepper, stek i varm panne i litt smør på begge sider. Skal ikke steke lenge, ca ½ minutt på hver side.

 

Anrett pasta i en stor serveringsbolle, ha over skalldyr og sopp og hell til slutt den varme sausen over. Pynt med litt persille.  Server med salat og godt brød til.

Vinanbefaling:

Champagne; Diebolt- Vallois Brut Prestige

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page