Tagliatelle med safran, kamskjell og scampi
Ingredienser:
500 gr fersk tagliatelle
24 scampi
12 kamskjell
150 gr aroma sopp i skiver
Litt persille
Safransaus:
6 sjalottløk
2 hvitløksfedd
6 tørkede tomater
2 ss smør
3 dl fiskekraft
2 dl tørr hvitvin
3 dl kremfløte
6-8 safrantråder
Nykvernet salt og pepper
Salat:
1 pk ruccula
1 avocado
4 gode tomater
Litt god olje
Litt havsalt
Godt brød og smør. (Jeg liker å servere et nøttebrød til denne retten).
Fremgangsmåte:
Start med sausen. Legg safrantrådene i bløt i ½ dl hvitvin. Finhakk løk, hvitløk og tørkede tomater, surr dette i smør til blankt. Tilsett kraft, resten av hvitvinen og halvparten av fløten. Kok inn til halv mengde. Tilsett hvitvinen som nå har fått en nydelig farge og smak fra safranen, samt resten av fløten. Smak til med salt og pepper.
Lag en enkel salat av ruccula, tomat og avocado. Ha over litt god olje og et dryss av havsalt.
Kok tagliatelle etter anvisning. Stek soppen i varm panne i smør, dryss litt salt og pepper over. Del kamskjellene på langs, (slik at de blir halvparten så tykk). Krydre kamskjell og scampi med salt og pepper, stek i varm panne i litt smør på begge sider. Skal ikke steke lenge, ca ½ minutt på hver side.
Anrett pasta i en stor serveringsbolle, ha over skalldyr og sopp og hell til slutt den varme sausen over. Pynt med litt persille. Server med salat og godt brød til.
Vinanbefaling:
Champagne; Diebolt- Vallois Brut Prestige
For mer informasjon, klikk her.