top of page

Torsk med bacon, ertepuré og sprøstekt chips

Ingredienser:

800 gr torskefilet, gjerne loin

2 ss smør til steking

Nykvernet salt og pepper 

Chips:

4 stk poteter

1 dl olje

Salt

Ertepuré:

2 pk frosne selskapserter (à 250 gr)

2 båter hvitløk

4 stk vårløk (kun det grønne)

2 ss smør

1 dl kraft, (okse eller vanlig kjøttbuljong)

Nykvernet salt og pepper

150 gr bacon

Litt margarin

Fremgangsmåte:

Start med å lage potetchipsen. Vask og skjær potetene i tynne skiver, behold skallet på. Skyll skivene godt i iskaldt vann, og tørk de med tørkepapir. Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Når oljen er varm legges skivene i, ikke for mange av gangen. Rør litt rundt slik at de får jevn fin farge, stek til gyllen brun. Ta dem opp med en hullsleiv og legg over på et fat dekket med tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over med salt.

 

Kutt bacon i små biter og fres det sprøtt i en varm panne med litt margarin. Legg det sprøstekt baconet over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av. Kutt det i enda mindre biter når det er litt avkjølt.

 

Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken er blank. Ha på erter og fres i et par minutter. Tilsett kraft og kok opp. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til pure. Smak til med salt og pepper.

 

Tørk torskefiletene med kjøkkenpapir, skjær i porsjons stykker, krydre med salt og pepper. Ha fiskestykkene i pannen når smøret er nøttebrunt, stek ca 3-5 min på hver side, litt avhengig av tykkelse på bitene, fisken skal ha en gyllen farge på begge sider.

 

Anrett ertepuré, fiskestykke og potetchips på tallerkenen, strø baconbiter over.

 

Dersom en ikke ønsker å lage potetchips selv, går det fint å bruke en ferdigkjøpt litt «grov» variant med skallet på – Sørlandschips kan anbefales.

Vinanbefaling:

Fransk hvitvin; Carillon Bourgogne Chardonnay 2015

For mer informasjon, klikk her.

bottom of page