torsk med sandefjordsmør og aspargesbønner
Ingredienser:
800 gr skreifilet med skinn
1,5 l vann
5 ss salt
1 ts eddik, 7%
800 gr mandelpotet
300 gr aspargesbønner
300 gr gulerøtter
Sandefjordsmør:
1 dl kremfløte
250 gr smør
1 bunt persille, frisk
sitronsaft
Fremgangsmåte:
Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.
Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke etter at smøret er pisket inn, da kan den skille seg. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.
Kok mandelpotetene med skallet på, og unngå foss koking. Det er lett å koke i stykker mandelpoteter. (Hvil dem gjerne noen minutter under et klede før servering. Det er verdt bryet).
Skrell gulrot, og rens aspargesbønnene. Skjær gulrot i skiver, og kok de i 6-8 minutter, (skal ha litt motstand). Surr aspargesbønnene i litt smør på en stor stekepanne i 4-5 minutter.
Server skreien med sandefjordsmør, potet, aspargesbønner og gulrot.
Vinanbefaling:
Italiensk rødvin: Zenato Valpolicella Classico Superiore 2015
For mer informasjon, klikk her.