top of page

BURGERE I ULIKE VARIANTER

Oppdatert: 22. aug. 2019

Håper alle har hatt en lang og fin sommer! Fanafruen har kost seg med masse sosialt i hele sommer, og god mat og drikke har vært viktige ingredienser! Høsten kom litt brått på denne siste uken, men til helgen er vi atter lovet litt sommer og sol, så hvorfor ikke kose seg med noen fantastisk gode burgere, enten du vil hive de på grillen, eller steke de inne. Burgere kan være mye mer enn en "kjedelig-ferdig-kjøpt-burger", og om du i tillegg lager hamburgerbrød, dressing, chillimajones og syltet løk selv, da er det meste lagt til rette for en stor suksess! Her følger fire forskjellige oppskrifter på knallgode burgere!! Det ulike tilbehøret kan selvsagt brukes etter smak og behag!

Hamburgerbrød - ca 20 stk

5 dl melk

2 dl vann

2 ss sukker

2 ts salt

50 gr fersk gjær

1 kg hvetemel

100 gr smør i terninger


Varm opp melk og vann til 37 grader, bland inn gjæren. Ha resten av ingrediensene med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 5 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, (5-10 minutter). Øk farten underveis. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse (ca. 60 minutter). Del i 20 emner, trill til boller og trykk de litt flat. La etterheve i 30-45 min. Pensle med vann og dryss med sesamfrø. Stek ved 225 grader i 10-12 minutter til lys brune.

BURGER MED PULLED PORK , COLESLAW & BBQ-saus!

Dette er blitt vår nye favoritt, Pulled Pork, Coleslaw og BBQ-saus, hmmm, må bare prøves!

Om du ikke orker, eller har tid til å lage pulled pork fra grunnen, (det tar laaang tid, men er vel verdt det), fungerer den ferdigkjøpte også helt fint!


Pulled Pork;

1 kg ben fri svinenakke

2 dl eplejuice


3 ts paprikapulver

1 ts hvitløkpulver

1 ts brunt sukker

1 ts sennepspulver

1 ts kajennepepper

2 ts salt


Beregn minimum 5 timer steketid. Bland sammen alle krydderne, og gni det godt inn i kjøttet. Dette kan gjøres et par timer før steking, men det blir aller best om du gjør det kvelden før (husk å sette i kjøleskapet). Da får smakene satt seg ekstra godt i kjøttet. Forvarm ovnen til 125 grader. Brun kjøttet raskt i stekepannen på alle sider og ha det over i en ildfast form med lokk sammen med eplejuicen. Sett det inn i ovnen og la det stå i minimum 5 timer eller til kjernetemperaturen er ca. 86 grader. Stekes gjerne enda lengre hvis du senker temperaturen etter et par timer. La kjøttet hvile i 20 minutter før du ”river” det fra hverandre med to gafler.


Coleslaw;

3 gulerøtter

1/4 kålhode

2 dl majones

0,5 dl hvitvinseddik

0,5 dl sukker

Nykvernet salt og pepper


Skrell og rasp gulerøtter og kål, bland sammen majones, hvitvinseddik, sukker og smak til med salt og pepper, vend inn raspet kål og gulerøtter.


Server Pulled Pork, Coleslaw og BBQ-saus i nylagde hamburgerbrød, gjerne sammen med litt salat og tomat! Da er det bare å nyte!

BURGER MED KYLLINGFILET, AVOCADO & CHILIMAJONES

4 stk kyllingfilet

litt smør

Nykvernet salt og pepper

2 avocado


Salat, tomat, løk, agurk etc etter smak.


Chilimajones:

200 gr majones

2 soltørkede tomater

1 rød chili

Litt lime

Start med å lage chilimajones. Ha alle ingrediensene i en bolle med høye kanter, bruk en stavmikser og kjør til jevn saus, smak til med litt nykvernet pepper.

Salt og pepre kyllingfiletene, og stek de i smør til gjennomstekt. La hvile et par minutter, før filetene skjæres i tynne skiver. I mellomtiden rensker og deler du avocado og tomat i tynne skiver.


Server i nystekte hamburgerbrød, med salat, tomat, avocado, kyllingfilet og godt med chilimajones! Herlig!

HJEMMELAGDE BURGER MED SPRØSTEKT BACON!

800 gr kjøttdeig, (gjerne med litt fett i, slik at de blir saftig og god)

1 egg

1/2 dl vann

1 ts salt

Nykvernet pepper

Smør til steking

4 biter med bacon


Salat, tomat, løk, avocado, agurk etc etter smak.


Stek baconskivene sprø, og legg på tørkepapir, slik at fettet renner av. Bland kjøttdeig, egg, krydder og vann sammen. (Ikke bland for lenge, da kan det fort bli en seig deig). Del deigen i 5 like emner, og klem de ut i til ca 1,5 cm tykk burger, bruk hendene. Stek på middels varme i ca 1,5 -2 min på hver side. La hvilke litt før de serveres.


Dressing - Bland flg godt;

½ beger creme fraiche

1 ss majones

2 ss chilisaus

Saften av ½ lime

½ ts sukker

Smak til med nykvernet salt og pepper


Server i nystekte hamburgerbrød, salat, tomat, løk (evt syltet løk, se oppskrift lenger ned), bacon, dressing og annet tilbehør som måtte friste, og bare nyt smaken av hjemmelaget.

BURGER MED MARINERT SVINEFILET

1 indrefilet svin (ca 500 gr)

1 dl god olje

4 ss worcestersaus

4 ss soya saus

Saften av ½ lime

Salat

Tomat

1 Rødløk


Dressing - Bland flg godt;

½ beger creme fraiche

1 ss majones

2 ss chilisaus

Saften av ½ lime

½ ts sukker

Smak til med nykvernet salt og pepper


Legg fileten i en tett pose, bland ingrediensene over godt, og hell over fileten. Snu litt rundt slik at hele fileten får væske over seg. La ligge slik et par timer, (Snu den gjerne litt noen ganger). Forvarm grillen til 225 grader. Ta ut fileten og tørk av overflødig væske, ha på litt god olje, og gni svinefileten inn med salt og pepper, og legg den på grillen, snu litt på den slik at du får brun og god "skorpe" rundt hele. Bruk steketermometer. Kjøttet er ferdig når det viser 67-68 grader om du ønsker en rosa kjerne, vent til den viser 73-75 grader om du vil ha den helt gjennomstekt, men husk at svinekjøtt fort blir tørt om det blir for mye stekt! La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det.


Til bruk i burger, skjærer du tynne, tynne skiver, og «hauer» på med masse kjøtt i burgeren!! Og det serveres sammen med salat, tomat, løk og hjemmelaget dressing!

Syltet rødløk

Syltet rødløk er et crispy, utrolig godt og superenkelt tilbehør å lage. Det kan stå i kjøleskapet lenge, og kan gjøre alt fra en enkel skive eller salat - til en fest, (for ikke å snakke om hvor godt det er på alle typer burger)!

4 stk rødløk

1 dl eplecider eddik

2 dl sukker

3 dl vann

2-3 cm frisk ingefær

skallet av 1/2-1 sitron

Litt nykvernet salt og pepper

Kutt rødløk i tynne biter og legg de på et Norgesglass, Kok opp vann, eddik, sukker, raspet sitronskall og raspet ingefær, smak til med salt og pepper. Hell laken over løken og avkjøl. Oppbevares kaldt!

NYT SISTE REST AV SOMMEREN!

220 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page