top of page
  • Forfatterens bildeFanafruen

hjortekarbonader
I høst fikk jeg tilbud om å kjøpe en halv hjort, og slo til. I tillegg til filet`er, steik og annet, ble det selvsagt en god del kjøttdeig. Nå har jeg prøvd meg litt frem og laget en oppskrift som jeg og mine synes er helt nydelig, faktisk ganske fornøyd med meg selv, om det er lov å si! Her serverte jeg soppstuing, stekte potetbåter, rosenkål og selvsagt Fanafruens eget Cognac syltede tyttebær til! Men tilbehøret varierer du etter smak og behag.

Ingredienser:

0,5 kg hjortekjøttdeig

1 liten løk

1,5 dl brødkromler

2 egg

1 liten ts ingefær

1 liten ts malt muskat

1,5 dl matfløte

2-3 dl Farris

litt salt og pepper

Smør til steking

Soppstuing ingredienser;

2-4 sjalottløk, (litt avhengig av størrelse)

2 ss smør

350 gr aromasopp, delt i skiver

3 dl fløte

2-3 ss soya saus

litt salt og pepper


Fremgangsmåte;

Ha løk i en kjøkkenmaskin og kjør til finhakket, ha deretter i kjøttdeig, brødkromler, egg, krydder, (bruk litt salt og pepper, stek en liten prøvekake, før du evt tilsetter mer salt og pepper), matfløte og halvparten av farris`en. Kjør blandingen til en jevn og fin deig. Ha i resten av farris`en om ønskelig. Blandingen skal være litt løs, men fortsatt henge godt sammen! Jeg bruker en stor skje og lager runde store baller i hånden, som jeg deretter trykker flate til karbonader. Ha smør i en panne, og vent til det blir litt brunt, stek karbonadene til godt brune på begge sider, skru ned varmen og la de ettersteke i 4-6 minutter, (litt avhengig av tykkelsen).


Finhakk sjalottløk og surr den i smøret, tilsett soppen og ha på litt nykvernet salt og pepper. La soppen få litt farge. Ha over fløten, tilsett soyasaus og la det koke i 3-5 minutt til det tykner. Server gjerne med rosenkål, potetbåter og tyttebær! Dette er rett og slett festmat, så ha gjerne en god rødvin i glasset ved siden av.


BON APPETIT!


9 052 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page