top of page

HVORFOR IKKE GJØRE PØLSE OG BURGER TIL EN FEST!

Oppdatert: 7. aug. 2018

En pølse er ikke lenger bare pølse var det en som sa - jeg er helt enig! En burger er heller ikke bare en burger. I dag finnes det så mange gode og smakfulle pølser, og hvorfor ikke bytte den tradisjonelle burgeren ut med svinefilet? Om du i tillegg baker dine egne hamburger og pølsebrød - ja da kan det fort bli en fest!


Kjøp pølser etter smak og behag - det er utrolig masse gode kvalitets pølser å få tak i, selv i vanlige dagligvarebutikker! Her grillet vi krydrede lammepølser og ostepølser. Som tilbehør hadde vi syltet rødløk og sennep, men her er det bare å slå seg løs og finne frem dine tilbehørs-favoritter!

PØLSEBRØD - Ca 20

1 kg hvetemel

2 ss sukker

2 ts salt

2 ss smør

4 dl vann

1 dl melk

2 egg

50 gr gjær

Litt sesamfrø


Hold igjen litt av melet - resten av det tørre har du i en kjøkkenmaskin. Smelt smør, ha i vann og melk og varm opp til 37-40 grader. Pisk inn eggene og rør inn gjæren. Ha væsken i melet og elt deigen i minst 5 minutter - siste delen av melet tilsetter du etter behov. Deigen skal være smidig og slippe bollen lett. Ha plast over og hev til dobbel størrelse, (ca 1 time). Del deigen i 20 like emner og rull til avlange små brød. Sett på bakepapir kledd brett, og etterhev i 20 - 30 minutter. Pensle med egg og stø over sesamfrø. Stek i ca 10-12 minutter i 220 grader til lys brune.

SYLTET RØDLØK

Syltet rødløk er et crispy, utrolig godt og superenkelt tilbehør å lage. Det kan stå i kjøleskapet lenge, og kan gjøre alt fra en enkel skive eller salat - til en fest!


4 stk rødløk

1 dl eplecider eddik

2 dl sukker

3 dl vann

2-3 cm frisk ingefær

skallet av 1/2-1 sitron

Litt nykvernet salt og pepper


Kutt rødløk i tynne biter og legg de på et Norgesglass, Kok opp vann, eddik, sukker, raspet sitronskall og raspet ingefær, smak til med salt og pepper. Hell laken over løken og avkjøl. Oppevares kaldt!


BURGER AV SVIN INDREFILET MED HJEMMELAGET HAMBURGERBRØD OG DRESSING.

Hamburgerbrød - ca 20 stk;

5 dl melk

2 dl vann

2 ss sukker

2 ts salt

50 gr fersk gjær

1 kg hvetemel

100 gr smør i terninger


Varm opp melk og vann til 37 grader, bland inn gjæren. Ha resten av ingrediensene med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 5 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, (5-10 minutter). Øk farten underveis. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse (ca. 60 minutter). Del i 20 emner, trill til boller og trykk de litt flat. La etterheve i 30-45 min. Pensle med vann og dryss med sesamfrø. Stek ved 225 grader i 10-12 minutter til lys brune.


Svinefilet

1 indrefilet svin (ca 500 gr)

1 dl god olje

4 ss worcestersaus

4 ss soya saus

Saften av ½ lime


Legg fileten i en tett pose, bland ingrediensene over godt, og hell over fileten. Snu litt rundt slik at hele fileten får væske over seg. La ligge slik et par timer, (Snu den gjerne litt noen ganger). Forvarm grillen til 225 grader. Ta ut fileten og tørk av overflødig væske, ha på litt god olje, og gni svinefileten inn med salt og pepper, og legg den på grillen, snu litt på den slik at du får brun og god "skorpe" rundt hele. Bruk steketermometer. Kjøttet er ferdig når det viser 67-68 grader om du ønsker en rosa kjerne, vent til den viser 73-75 grader om du vil ha den helt gjennomstekt, men husk at svinekjøtt fort blir tørt om det blir for mye stekt! La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer i det. Til bruk i burger, skjærer du tynne, tynne skiver, og «hauer» på med masse kjøtt i burgeren!!

Dressing - Bland flg godt;

½ beger creme fraiche

1 ss majones

2 ss chilisaus

Saften av ½ lime

½ ts sukker

Smak til med nykvernet salt og pepper

Server hamburgerbrødene med salat, tomat, avocado, syltet rødløk, dressing og masse tynne skiver av svinefilet. Jeg hadde foretrukket friske deilige bobler i glasset ved siden av - andre hadde kanskje foretrukket en kald øl - hva foretrekker du?


ENKELT OG NYYYDELIG SOMMERMAT!

311 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page