Veldig mange av oss er med i en eller flere klubber. Og ettersom årene går har vi liksom brukt opp våre største favoritter. Derfor er det flere som har spurt om jeg kan samle litt klubbmat oppskrifter. Men hva er egentlig klubbmat?
For noen er det så enkelt som ost og kjeks, en suppe, en salat, en enkel gryterett eller en pai. For andre er det mer avansert mat - uansett - det viktigste med en klubb er vel å komme sammen og bare ha det hyggelig.
Jeg vil prøve å dele noen av mine klubbmat oppskrifter med dere i tiden som kommer, og først ute er salmalaks med avocado og mango salat.
4 porsjoner
400 gr Salmalaks - ca 0,5 cm store terninger
4 ss god olivenolje
20 stk gressløk stilker - halvparten finhakket i salaten, og halvparten til pynt
Litt flaksalt
1 mango - ca 0,25 cm store terninger
2 avocado - ca 0,25 cm store terninger
2-3 vårløk - finsnittet
1/2 -1 chilli, (prøv deg frem da styrken kan variere veldig)!
2 ts revet fersk ingefær
1 lime, saften
3-4 ss god olivenolje
Flaksalt og nykvernet pepper
Balsamicokrem
Bland sammen laks, gressløk og olivenolje og sett til side, smak til med litt flaksalt rett før du anretter. Bland mango, avocado, vårløk, chilli og ingefær. Tilsett lime saft, olje og smak til med salt og litt nykvernet pepper. Bruk en metallring, og sett den midt på tallerkenen, fyll oppi salaten først og "trykk" det hele godt ned, slik at det setter seg. Fortsett med laksen, og trekk deretter metallringen forsiktig opp. Fordel resten av salaten på tallerkene, og pynt med gressløk strimler og litt balsamicokrem. Server med godt brød til, og bare nyt!
ความคิดเห็น