top of page

PANNESTEKT LANGE

Alle mine barndoms somrer er tilbrakt i Austevoll, og jeg lærte tidlig å bli glad i fisk og skalldyr. Lange fikk vi både på stang og på line, men det vanligste var å salte og tørke langen og bruke den utover høsten/vinteren som tørrfisk. Men det er jo bare fantasien som setter grenser for hvordan man skal bruke de gode råvarene. Prøv denne varianten - pannestekt lange med svarte oliven, rød løk og reddik - kan virkelig anbefales! Annen hvit fisk kan også brukes, dersom du ikke får tak i lange, eller bare ønsker å bruke annen fisk!

Oppskrift til 4 personer

800 gr ben og skinnfri fiskefilet - delt i 4 like deler

2 ss godt smør

2 ss god olje

2 sitroner (hver delt i 4 båter)


16-20 svarte oliven

1 rød løk

4-6 reddik, (litt avhengig av størrelse)

litt olje

Nykvernet salt og pepper


10-12 mandelpotet

2 ss godt smør

1 dl fløte

1 dl melk

Nykvernet salt og pepper


300 gr sukker erter, renset og delt i to

1 ss smør

litt salt og litt sitron saft

4-6 reddiker, i tynne skiver


Skrell og kok potetene møre i usaltet vann, sil av dem og la dem dampe seg lett. Tilsett smør, fløte og melk og mos det hele lett med en stavmikser, smak til med salt og pepper. Dette blir en forholdsvis bløt mos, noe jeg foretrekker til en slik rett.


Ha litt olje i en stekepanne med middels temperatur, surr finhakket oliven, rød løk og reddik og sett tilside, men hold det varmt.


Ha godt smør og olje i en stekepanne og la det bli lett brunt, stek sitronbåtene godt brune og legge de ut i kanten på stekepannen, slik at saften av sitronene blander seg med stekesmøret/oljen. Tørk godt av fiskefiletene, og ha på nykvernet salt og pepper, stek de godt brune på begge sider på høy varme, skru ned på middels varme, og stek filetene videre til akkurat gjennomstekt. Hvor lang tid det tar, vil variere i forhold til tykkelsen på filetene, men ca 8-10 minutter. Fiskefileten skal "flake" seg lett når den er ferdig stekt. Bruk en skje og hell med jevne mellomrom, kraften som ligger i pannen over filetene under stekingen. La fisken hvile i et par minutter før du anretter på tallerkenen.


Mens fisken hviler, surr sukkertene i smør i 3-4 minutter, ha på litt salt og en skvis med sitron.


Anrett potetmos på tallerken, legg på en fiskefilet, ha oliven/løk/reddik - blandingen oppå fisken, og pynt med sukker erter og reddiker. Ha til slutt over litt av stekesjyen fra fiskepannen - og server!

Bon Appétit!

13 128 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page